SUPERTALANGEN: Rankas högst inför draften

Efter att halva NHL-säsongen har spelats rankas alla spelare som är aktuella inför draften. Högst på listan för internationella spelare är Frölundas försvarare Rasmus Dahlin. Draften hålls i Dallas den 22-23 juni.

Rasmus Dahlin kan gå som etta i draften 2018 och rankas som etta av alla internationella spelare på NHL Central Scoutings halvtidsrankning. Om han går som etta är han den första svenska spelaren på 29 år som gör det. Senaste svensk att väljas först i en draft var Mats Sundin som valdes av Quebec Nordiques år 1989.

— Dahlin är äkta vara och det prospect som ser mest proffsredo ut inför draften 2018. Hans spel i JVM bekräftade påståendet. Han har åkningen, skickligheten och spelsinnet som kan bestämma stilen eller tempot i en match oavsett om det är med eller utan puck, säger Dan Marr, chef över NHL Central Scouting på NHL:s hemsida.

Tre Kronortröjan igen

Dahlin var med och vann silver med svenska landslaget i JVM i Buffalo. Han kommer snart få sätta på Tre Kronortröjan igen då han ska representera Sverige i OS i PyeongChang.

I SHL har han hittills gjort tolv poäng på 30 matcher och fått spela i genomsnitt 19:11 minuter per match. Utöver det har han stått för 57 skott, 24 tacklingar och han har täckt 25 skott.

— Grädden på moset är att han är extremt tävlingsinriktad och är av en personlighet som leder med exempel, säger Dan Marr.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN