Stenlund siktar på NHL – stänger dörren för HV71

Kevin Stenlund draftades 2015 av Columbus Blue Jackets. Forwarden valde senare att åka över atlanten. Hockeybladet träffade Stenlund som tillsammans med flera NHL-svenskar väljer att ladda batterierna på hemmaplan.

Kevin Stenlund var med och vann SM-guld med HV71 säsongen 2017. Den 193 centimeter långe och 95 kilo tunge centern gjorde fyra mål och sex assist under slutspelet. 2015 draftades han av Columbus och blev utlånad till HV71 säsongen 17/18. Nu är han på svensk mark för att förbereda sig inför kommande säsong.

-Det känns bra nu, jag har kört tillsammans med Vladimir och några av NHL-svenskarna som Kruger, Nordström och några till. Det var lite stelt i kroppen i början men nu känns det mycket bättre. Tidigare har jag tränat med HV71 under försäsongen. Men nu är jag hemma och det är klart det är skillnad att träna tillsammans med dessa lirare. Det är en riktigt bra nivå. Det är bara kolla på killarna som jag tränar med och försöka ta efter så mycket som möjligt. Jag är tacksam att jag får vara med.

Stänger dörren till SHL

Målet har alltid varit detsamma för Kevin Stenlund. Han ska ta en plats i NHL men om det blir denna säsongen eller inte spelar ingen större roll. Lyckas han inte ta en plats så blir det spel i AHL tillsammans med Cleveland Monsters. Någon återkomst till HV71 och SHL är inte aktuellt för Stenlund.

-Jag siktar på NHL redan denna säsongen. Nu gäller det att göra det bra på campen som kommer. Målet är såklart att slå sig in redan denna säsongen. Skulle det bli så att jag inte tar en plats i NHL så är det AHL som gäller inget annat är aktuellt. Jag kommer kriga i AHL om jag inte lyckas slå mig in i NHL.

Om vi står här igen om ett år, vem är Kevin Stenlund då?

-Förhoppningsvis lite kändare och med några NHL-matcher på CV:t. Är jag inte i NHL då så kommer jag kämpa i AHL. Det är en rolig resa att vara med på.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN