STANLEY CUP: Sanslösa räddningen i slutminuterna

I den andra finalmatchen i Stanley Cup slutspelet så stod Washingtons målvakt Braden Holtby för årets räddning om inte vassare än så. Vegas Alex Tuch skulle bara trycka in 3-3 i öppet mål men Holtby ville annat.

Med två minuter kvar i den andra finalmatchen mellan Vegas och Capitals så jagade Vegas en kvittering till 3-3. Tillslut kom Alex Tuch och skulle enkelt göra 3-3 i öppet mål. Men så blev inte fallet. Washingtons målvakt Braden Holtby lyckades på något mirakulöst sätt rädda med klubban, och stod med det för årets om inte decenniets vassaste räddning.

– Mitt hjärta stannade på bänken, jag var övertygad om det var mål och förstod först inte varför de inte jublade. Att göra en sådan räddning i det läget i en så oerhört viktig match… det är ju bara hela otroligt, säger Andre Burakovsky. 

Kan ha räddat finalserien

Braden Holtby hyllas stort på sociala medier efter räddningen som enligt vissa ses som den största räddningen i klubbens historia. Den kan också ha varit avgörande för Capitals i kampen om Stanley Cup. Holty är lite mer blygsam efter räddningen.

 

Jag hade hockeygudarna på min sida den här gången. Förra matchen hade jag några studsar mot mig, nu blev det så här.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN