OS: NHL-spelarna kan ställa upp i Peking 2022

Det finns en öppning att NHL-spelarna kommer att delta i Peking 2022. Förhandlingarna pågår mellan NHL och NHLPA, skriver den kanadensiska sportsajten Sportsnet.

NHL-spelarna kan komma att delta i Peking 2022, förhandlingar pågår även om OS-deltagande i framtiden. Den kanadensiske krönikören Elliotte Friedman, vid sportsajten Sportsnet.

Nytt kollektivavtal

NHL och spelarfacket NHLPA förhandlar om ett nytt kollektivavtal, en av punkterna är enligt rykten som Friedman snappat upp just deltagande i OS. Först och främst är det OS i Peking 2022 som det förhandlas om, men det ska även gälla fler OS-turneringar.

För att allt ska gå i lås ska det nya kollektivavtalet mellan NHL och NHLPA vara färdigt, sedan ska det finnas en ekonomisk uppgörelse med Internationella Olympiska Kommittén, IOK.

Fem raka OS

NHL-spelarna deltog i fem raka OS mellan 1998 i Nagano och 2014 i Sotji, därefter tog inte NHL uppehåll för OS 2018 i Pyeongchang.

Enligt Friedman finns det förhoppningar om att förhandlingarna kommer att bringa klarthet i frågan inom de närmaste dagarna.

Grupperna i OS

OS-hockeyn är indelad i tre grupper nio lag är kvalificerade. Ytterligare tre länder ska kvalificera sig till huvudturneringen.

Grupp A

Kanada
USA
Tyskland
Kina

Grupp B

Ryssland
Tjeckien
Schweiz
Kvallag 3

Grupp C

Finland
Sverige
Kvallag 1
Kvallag 2

Kvallagen

Tolv länder gör upp om tre platser i OS 2022 i Peking. Länderna är uppdelade i tre grupper, där gruppsegraren är kvalificerad för OS 2022. Kvalet spelas i Bratislava i Slovakien, Riga i Lettland och i Norge, där är spelorten inte utsedd än.

Grupp D, Bratislava Slovakien

Slovakien
Vitryssland
Österrike
Polen

Grupp E, Riga Lettland

Lettland
Frankrike
Italien
Ungern

Grupp F, Norge

Norge
Danmark
Sydkorea
Slovenien

Sorry, there are no polls available at the moment.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN