OFFICIELLT: Ullström presenterad av NHL-klubben

Förra säsongen kom David Ullström tillbaka till HV71 efter drygt sex säsonger utomlands. Efter tre år i NHL och AHL blev det tre och en halv säsonger i KHL där framförallt den sista säsongen spolierades av skador. I februari förra året presenterades han och comebacken kom ganska snabbt. Nu är han presenterad av NHL-klubben som blir en riktig svenskklubb.

För många kom det som en chock när David Ullström valde att bryta kontraktet för att göra ett nytt försök att slå sig in i NHL. David Ullström var dock tydlig med att målet och drömmen var att slå sig tillbaka in i NHL. Något han i en intervju med Hockeybladet talade om.

– Det har varit en dröm att komma tillbaka till NHL igen. Jag har haft problem med kroppen och opererat den flera gånger. Nu är jag hel och det är jag mycket glad för. Jag kan inte säga något om det än. Jag kan bekräfta att kontraktet är påskrivet sa han till Hockeybladet i april.

Återförenas med tidigare HV-backen

Nu meddelar Arizona Coyotes på sin hemsida att klubben valt att signa David Ullström på ett ettårigt tvåvägskontrakt. Arizona Coyotes börjar bli lite av en svenskklubb. David Ullström återföreneas nu med tidigare HV-backen Niklas Hjalmarsson. Andra svenskar i laget är Marcus Kruger och Oliver Ekman-Larsson. Både Niklas Hjalmarsson och Oliver Ekman-Larsson är assisterande lagkaptener i Arizona. I Arizonas AHL-klubb Tucson Roadrunners hittar vi dessutom Oliver Ekman-Larssons bror Kevin Ekman-Larsson samt Mario Kempe.

– David är en stor och stark center med en excellent skridskoåkning. Han har tidigare NHL-erfarenhet och kommer att ge oss ytterligare djup på centersidan, säger Coyotes general manager John Chayka till klubbens webbplats.

David Ullström stod för 30 poäng på 49 grundserie- och slutspelsmatcher för HV71 gånga säsongen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN