NIKLAS KRONWALL: ”Jag är evigt tacksam moderklubben”

 

Nu på fredag blir en speciell dag för Detroitstjärnan Niklas Kronwall. I Järfälla har det blivit lite av en tradition. När Niklas tillsammans med ett gäng NHL-polare bjuder in till Kronwall Stars i en match mot sin moderklubb Järfälla HC.

Den 10:e augusti är det dags för årets upplaga av Kronwall Stars där Detroitstjärnan Niklas Kronwall tillsammans med ett gäng NHL-polare spelar match mot hans gamla moderklubb Järfälla HC. Tillsammans med huvudpersonen själv så hittar man stjärnor som: Marcus Krüger, Gabriel Landeskog, Alexander Wennberg, Rickard Rakell, Carl Dahlström, Fredrik Claesson, Erik Gustafsson, Joakim Nordström, Patric Hörnqvist och bröderna Kempe. Arrangemanget som har fritt inträde betyder väldigt mycket för Niklas Kronwall.

-Det är alltid en speciell dag. Jag tror det är på få ställen som man lyckats göra en sådan här sak. Att ungdomarna runt omkring Stockholm kan komma hit och se och träffa sina idoler på plats och se dem på isen. Det är inte så ofta som ungdomar får möjlighet att se detta.

Evigt tacksam moderklubben

Evenemanget som det är fri entré till har en hel del kringaktiviteter som lotterier, hoppborg, ansiktsmålning, brandkåren, fotbollsdart, speed shooting, prickskytte och mycket mer har pågått sedan år 2000. Kronwall själv är evigt tacksam moderklubben Järfälla HC som årligen arrangerar evenemanget.

-Järfälla min moderklubb det var där allting började och jag är evigt tacksam för den möjligheten jag fick när jag växte upp. Med allt från träningar till tränare och så vidare. Jag fick alla möjligheter jag kunde tänka mig så det här är ett litet sätt att ge tillbaka någonting till dem.

Niklas poängterar även hur tacksam han är att så många av hans polare i NHL tar sig tid att ställa upp på evenemanget:

-Ja det blir några VM-guld och Stanley Cup-vinnare på plats. Jag är väldigt tacksam att dem väljer att ta sig tid till detta. Det betyder såklart oerhört mycket för mig. Det brukar vara en väldigt rolig dag med fint väder och så vidare så jag är väldigt tacksam att dem kommer ut och spelar denna match tillsammans med mig.

Börjar se slutet på karriären

Niklas Kronwall som är inne på slutfasen av sin framgångsrika karriär minns tillbaka hur han som yngre tyckte det var häftigt att möta redan etablerade storstjärnor. Nu är det istället den yngre generationen som fångar Kronwalls intresse.

-Man tänker inte likadant som man gjorde när man var yngre efter matchen vilka man spelat mot osv. Nu blir det istället att ja tycker det är så häftigt med den yngre generationen som kommer. Hur snabba dem är och skickliga redan vid 18-års ålder. De har tagit spelet till en helt nya nivå, vilket är häftigt.

Är det svårare att göra din berömda Kronwalled nuförtiden?

HAHA! Ja det är det och mycket handlar väl om att jag är för långsam. Killarna är så pass vakna därute nuförtiden. Så det är sällan de lägena dyker upp avslutar Niklas Kronwall med ett skratt.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN