NHL: Svenska superstjärnan lägger av

0
657
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
Efter femton säsonger borta i Nordamerika så meddelar Niklas Kronwall under tisdagen att han lägger skridskorna på hyllan.

38-åriga Niklas Kronwall har endast spelat i fyra klubbar under hela sin karriär som började i Järfälla norr om Stockholm. Redan som 19-åring så blev han en del av Djurgårdens A-Lag där han hade en tröja fram till säsongen 2000. Då draftades han av Detroit i första rundan. Kronwall stannade dock kvar i Djurgården i tre säsonger till innan han drog över till USA.

Poängspelade back

När man säger Niklas Kronwall så tänker nog de flesta på hans enorma tacklingar. ”Kronwalled” blev snabbt ett uttryck borta NHL. Faktum är att Niklas Kronwall gjorde hela 432 poäng på 953 matcher. Detta ger en poängeffektivitet på 0.45 procent. Han är en av de få som vunnit både Stanley Cup, OS-guld, VM-guld och SM-guld. Det är endast fyra spelare som lyckats med denna bedrift. De övriga tre är Håkan Loob, Mats Näslund och Tomas Jonsson.

Stannar kvar i Nordamerika

Vad Kronwall ska göra nu är fortfarande oklart. Dock säger han att han kommer att stanna kvar i Nordamerika. Detroit har blivit hemma för oss, säger Kronwall till Red Wings hemsida

Läs mer om NHL här >>> 

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tretton + tio =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.