NHL: Malmöpågen har skrivit ett kontrakt med NHL-klubben

Den forna Malmöspelaren Rasmus Andersson har skrivit på ett sex års kontrakt med NHL-klubben Calgary Flames. − Detta är starten på något bra säger, 23-åringen till deras hemsida.

Malmöpågen har skrivit ett kontrakt som är värt 260 miljoner kronor. Kontraktet sträcker sig ända fram till slutet av säsongen 25/26. Andersson fostrades i Malmö och spenderade sina ungdomsår där i klubben där hans pappa, Peter Andersson spelade och är numer tränare för.

Den 23-åriga svensken blev förra året uppkallad till NHL på heltid. Innan dess spenderade han två säsonger från och till i Calgarys AHL-lag. I sin sista AHL-säsong innan ”heltidsuppflytten” till NHL noterades Malmöpågen för 39 (9+30) poäng på 56 matcher.

Under sin förra säsong i NHL prickade Andersson in 19 (2+17) poäng på 79 matcher och under denna säsongen har han stått för 12 (3+9) poäng på 45 matcher. Vilket NHL-klubben Calgary Flames tyckte var värt lite av en löneförhöjning.

Starten på något gott

Andersson berättar i en intervju på Calgary Flames hemsida att han ska hem och fira det nysignade kontraktet med sin flickvän. Malmöpågen skulle ”till och med” hem och kanske öppna en fin flaska vin som han har sparat för att fira kontraktet som är värt $4.55 miljoner. Men Andersson är säker på en sak. -Jag känner att detta bara är starten på något bra, säger Andersson till Calgarys hemsida.

Anderssons NHL karriär har precis börjat

Att Rasmus Anderssons NHL karriär precis börjat det är något som Brady Treliving, Calgarys General Manager, håller med om. Treliving menar att Andersson redan tagit en stor roll i organisationen och laget samtidigt som att han har tagit på sig mycket ansvar – i unga år.

− Vi pratar om en kille som precis har kommit in i sitt andra år, säger Treliving på Calgary Flames hemsida.

Stor potential

Calgarys Brady Treliving säger att han tror att Malmöpågen bara precis börjat skrapa på ytan. Därefter berättar han att det är en bra affär för Andersson men att han tror att det kommer bli en riktigt bra affär för Calgary Flames. Treliving nämner också att han tror att Anderssons potential är skyhög.

− Han kommer bara till att fortsätta att växa, att utvecklas. Potentialen för denna killen är skyhög, säger Treliving.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN