NHL: de la Rose missar premiären

Montreal Canadiens går imorgon in i NHL-säsongen i ett klassiskt möte mot största rivalerna Toronto Maple Leafs. Klockan 01:00 svensk tid natten mellan onsdag och torsdag skulle Jacob de la Rose varit med på isen. Nu blir det inte så.

Montreal Canadiens gick för en knapp timme sen ut på sin Twitter och meddelade att svenske Jacob de la Rose inte kommer att följa med resterande lagkamrater på resan till Toronto. Tyvärr har han drabbats av hjärtproblem.


Inte allvarligt

Som tur väl är så verkar det inte vara något allvarligt. Han ska undersökas av Montreals läkarteam på hemmaplan och behöver få klartecken därifrån innan han kan vara med laget och spela matcher igen. Det finns inga uppgifter på exakt vad det är för problem han har, men klart är att han måste undersökas ytterligare.

Det var i lördagens försäsongsmatch mot Ottawa som hjärtproblemen först gjorde sig påminda. Han har missat två träningar sedan dess och får nu alltså inte göra sin premiär på onsdagsnatten svensk tid.

Precis tagit fast plats i Montreal

Ett tråkigt besked för svensken som jobbat sig sakta men säkert uppåt i hierarkin i Montreals organisation. Detta blir femte säsongen i Kanada för värmlänningen och förra säsongen blev det 55 matcher och 12 poäng. Allt slit i AHL har lönat sig vilket har gett honom en fast plats i den anrika klubben till denna säsongen. Nu får han alltså vänta på att få göra premiär.

Jacob de la Rose var en del av Sveriges guldlag från VM i våras. Där blev det två poäng på tio matcher på vägen fram till guldet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN