MODERKLUBBEN: Bäckströms Stanley Cup-jakt engagerar

Nicklas Bäckströms chanser på Stanley Cup har aldrig varit större då han spelar final för första gången i karriären. Hockeybladets reportageserie ”Innan rubrikerna” fortsätter med Bäckströms moderklubb.
– Det finns ett jättestort intresse för hur det ska gå, säger Valbo HC:s ordförande Lars-Erik Eriksson.

I natt är det dags för det första mötet i Stanley Cup-finalen, vilket även blir Nicklas Bäckströms första gång någonsin att spela i den sista finalserien om pokalen. Hans Washington Capitals kommer nämligen att ställas mot Vegas Golden Knights.

Stjärncenterns moderklubb heter Valbo AIF, hockeysektionen har numera brutit sig loss och går under namnet Valbo HC. Klubbens ordförande, Lars-Erik Eriksson, menar att Nicklas Bäckströms Stanley Cup-jakt engagerar moderklubben.

– Det klart att det betyder väldigt mycket för klubben. Det finns ett jättestort intresse för hur det ska gå. Resultatmässigt så kommer jag naturligtvis att följa den, sen om man orkar titta på varje match det vet jag inte men några blir det nog. Jag hoppas ju att han får vinna Stanley Cup, säger Lars-Erik Eriksson.

I dagsläge finns inga planer på ett eventuellt firande då de inte vill ta ut segern i förskott. Men det vore inte helt fel om Nicklas Bäckström skulle dyka upp i Valbo som vinnare. Lars-Erik Eriksson hoppas i sådana fall att han vill visa upp pokalen.

– Ja det vet jag ju utifrån en intervju som sändes på Viasat. Då stod han ju på mittpunkten i Valbo ishall och säger att han vill ta hit pokalen. Det skulle ju vara jättekul.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN