MALMÖ: Mängder av NHL-scouter på plats

Det är just nu mängder av NHL-scouter på plats i Malmö Arena. NHL-klubbar som Anaheim, Arizona, Dallas och San Jose. Frågan man kan ställa sig är vilken spelare det är som de alla är intresserade av.

På listan av intressanta och aktuella spelare för NHL finns det egentligen bara tre namn som kommer på tal. Victor Söderström, som är signad av Arizona, Fredrik Händemark, som det har varit mycket skriverier om och den nya backtalangen Helge Grans.

En närmre titt på vilka NHL-klubbar som är på plats krävs. I Malmös Arena idag är Arizona, Dallas, New York Islanders, San Jose, Anaheim

Händemark

Man kan ställa sig frågan om NHL-klubbarna är på jakt efter en stor och stark center. Men det tror jag inte. Malmös Händemark är äldre, man vet vem han är och vad han stor för. Däremot finns där lag som kan behöva en yngre center. Arizona har ett par äldre centrar som Händemark säkert skulle kunna konkurrera med.

Söderström

Brynäs backtalang är signad av Arizona sedan tidigare. Men är mängder av NHL-scouter ute efter Söderström? Det känns tveksamt. Men är någon NHL-klubb här för att kolla på honom så är det Arizona. Samtidigt ställer man sig frågan om man som NHL-klubb skulle valt att vara tyst om sin vistelse här om man ändå ”bara” ska kolla på sin egen spelare.

Grans

Jag tror det är Helge Grans, den nya backtalangen från Malmö som de olika klubbarna är ute efter. Grans är redo för att bli draftad till sommaren och min tro är att de flesta NHL-klubbar som är närvarande vid dagens match tittar lite extra på honom.

Jag tror personligen inte att San Jose Sharks skulle velat använda deras första val på en spelare vars spelartyp San Jose redan har mängder av i sin trupp. Däremot tror jag att Grans skulle varit ett toppval för NHL-klubben Anaheim.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN