Landeskog tillbaka i Bajentröjan

Hans ishockeykarriär började i Hammarby. 506 NHL-matcher senare var 25-åringen tillbaka där det började. Under torsdagen deltog Gabriel Landeskog i Hammarby Hockeys träning.

Han har spelat sju raka säsonger i NHL med Colorado Avalanche och har varit lagkapten under de flertalet säsonger. Igår var Gabriel Landeskog tillbaka i sin moderklubb Hammarby och genomförde en träning med A-laget, skriver klubben på sin hemsida.

– Det var skitkul. Det var riktigt roligt att dra på sig Bajentröjan igen och få förfrågan om att komma hit och vara med, säger Landeskog bland annat i en intervju på klubbens hemsida.

Stor rutin från NHL

Landeskog har spelat samtliga sina sju säsonger I NHL med Colorado Avalanche, och han har dessutom varit lagkapten under de sex senaste säsongerna. Förutom 506 NHL-matcher har den 25-åriga forwarden noterats för 3 SHL-matcher, 17 matcher i HockeyAllsvenskan och 45 matcher för Tre Kronor. På sin meritlista har Gabriel bland annat 2 VM-guld och 1 OS-silver.

På frågan om hur det kommer gå för Hammarby och Avalanche under den kommande säsongen svarar Landeskog:

– Jag sticker ut hakan och säger att Bajen ska gå upp. Colorado går bättre än förra året, går till slutspel igen, säger han i intervjun.

Om Colorado går långt i slutspelet innebär det att det inte blir något VM för 25-åringen.

– Förhoppningsvis inte får man väl säga. […]. Vi får se hur det går men Tre Kronor är alltid Tre Kronor och man vill alltid dra på sig Tre Kronor-tröjan när den möjligheten kommer men förhoppningsvis får vi en lång säsong därborta, avslutar han intervjun.

Spelar uppvisningsmatch ikväll

Under fredagskvällen kommer Landeskog deltaga i ”Kronwall Stars 2018”. Under eventet kommer Niklas Kronwalls ihopsatta lag, Kronwall Stars, ställas mot Järfälla Hockey Club. Förutom Kronwall och Landeskog finns NHL-spelare som Marcus Krüger och Rikard Rakell med i Kronwall Stars.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN