JOSEFSSON: De tio bästa svenskarna i NHL

Imorgon drar årets NHL-säsong igång och Hockeybladets skribent Samuel Josefsson rankar de tio bästa svenskarna i världens bästa hockeyliga.

Hockeybladets Samuel Josefsson rankar de tio bästa svenskarna i NHL den kommande säsongen. Sverige har många representerade borta i Nordamerika och flest när det gäller Europa. En lista som var väldigt svår att göra tanke på hur många duktiga hockeyspelare vi har där borta.

10. William Karlsson, Vegas Golden Knights

45 mål förra säsongen och tvåa i totala skytteligan i NHL. William Karlsson gjorde sin genombrotts säsong när han förde sitt Vegas Golden Knights till en historisk Stanley Cup final där det blev förlust mot Washington Capitals. Nu får vi se om Karlsson håller i denna superform denna säsong?

09. Patric Hörnqvist, Pittsburgh Penguins

Patric Hörnqvist var en viktig del av VM-Guldet i våras för Tre Kronor genom sitt slit framför mål. Samma roll i Pittsburgh Penguins placerar sig framför mål och gör allt för laget. En ny Thomas Holmström.

08. Mika Zibanejad, New York Rangers

Mika Zibanejad väntar fortfarande på sitt genombrott i New York Rangers. I VM visade stockholmaren vilken bra bra ishockeyspelare han är. Tror iår han kommer ta för sig mer i Rangers denna säsong.

07. Oliver Ekman-Larsson, Arizona Coyotes

Ny kapten i Arizona Coyotes och en väldigt stor ledare. Han kommer stå för många poäng och fortsätter hoppas på drömmen att ta sitt lag till slutspel.

06. Rikard Rakell, Anaheim Ducks

Rikard Rakell är en väldigt fin sniper och en pålitlig målskytt. 25-åringen var en stor del i VM-Guldet som Tre Kronor tog hem i Köpenhamn. Han kommer fortsätta vara produktiv för sitt Anaheim Ducks och lagets bästa spelare vågar jag säga.

05. Victor Hedman, Tampa Bay Lighting

Tog hem Norris Trophy förra året som går till världens bästa back. Victor Hedman viktig kugge för sitt Tampa. En ledare på isen och kommer ge en  stor poängskörd från sin klubba.

04. John Klingberg, Dallas Stars

John Klingberg fick sin stora genombrott säsong förra året under Ken Hitchcock och stod för 67 poäng på 82 matcher och en andra plats i backarnas poängliga. En rörlig back med bra spelsinne och skott

03. Filip Forsberg, Nashville Predators

Filip Forsberg stod för en fantastisk vår och blev totalt 64 poäng på 67 matcher och en enormt slutspel och var Nashville Predators bästa spelare förra säsongen. Kan han fortsätta med det här spelet denna säsong och få sitt stora genombrott.

02. Niklas Bäckström, Washington Capitals

Niklas Bäckström fick äntligen vinna Stanley cup med sitt Washington Capitals förra säsongen. En spelare med ett helt otroligt spelsinne och är en av ligans mest underskattade spelare.

01. Erik Karlsson, San Jose Sharks

Världens bästa Karlsson tror jag kommer få ett stort lyft i nya klubben San Jose Sharks. Kommer att bilda backpar med Marc-Eduard Vlasic som kommer bli ett bra kompliment till Erik:s offensiva spel.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN