Gårdagens NHL-event en ishockeymatch på en golfbana mellan Colorado Avalanche och Vegas Golden Knights var något alldeles extra.

I stället för det vanliga formatet där utematcherna eller ”Winter Classic”, som det brukar kallas, där matcherna vanligtvis spelas på hemmaarenor för amerikansk fotboll eller baseboll, var denna spelplats något helt annorlunda. Eventet som kallas ”Outdoors of Lake Tahoe” utspelades sig nämligen på en golfbana!

Fantastisk spelplats

Årets NHL-säsong fortsätter i sitt ”speciella” format. Det är inte bara serierna som gjorts om och att matcherna spelas utan publik. Även årets utematcher är något unikt. Årets utematcher spelades nämligen på golfbanan Edgewood Tahoe Resort som ligger i Sierra Nevada, västra USA. Rinken är uppbyggd på fairway vid det 18: hålet på den magnifika golfbanan med det vackra landskapet omkring sig. Bland annat beskrev Vegas huvudtränare Peter DeBoer för nhl.com att ”omgivningen var bland det vackraste han sett” efter lagets första träning på utomhusrinken.

Rivstart

När det var dags för match hade lagen också bestämt sig för att bidra till en bra upplevelse för alla TV-tittare. Colorado, som vann med uddamålet mot Vegas bara för tre dagar sedan, var också det lag som började bäst.

Redan efter tre minuter tog man ledningen genom backen Samuel Girad. Vegas blev bättre och bättre ju längre perioden gick men kapten Landskogs mannar spelade bra och behöll ledningen perioden ut.

Problem med isen

Under första perioden kunde man flera gånger se både spelare och domare göra vurpor. Även fast temperaturen var på några minusgrader, klarade inte isen riktigt av solljuset som var mitt på dagen. Utan den andra perioden sköt man upp inte mindre en sju timmar. Gabriel Landeskog beskrev det som bland det märkligaste han varit med om till NHL.com.

– Att spela en period och sen vänta i så många timmar, det går inte att jämföra med något annat, säger Gabriel Landeskog kapten i Coloardo.

När matchen senare återupptogs, verkar det inte påverkat Colorado något nämnvärt. Visserligen kvitterade Vegas till 1–1 av Alex Pietrangelo, men det dröjde inte länge innan Nathan Mackinnon gav Colorado ledningen igen.

I början av tredje perioden fick Vegas chansen att spela fem mot tre igen, men lyckades där inget vidare. I stället blev det 3–1 genom Devon Toews när klockan stod på 13.11 och där kändes matchen avgjord. Vegas gjorde visserligen ett mål till av Alex Tuch när det återstod cirka fem minuter av matchen efter en bjudning från Colorados Bowen Byram. Men Colorado kunde enkelt hålla undan den sista delen av matchen.

Ny match redan i natt

Klockan 01.30 svensk tid, kommer det spelas ytterligare en NHL-match på samma uterink. Man har flyttat matchen i förväg denna gång till en senare tid, för att undvika att ett liknade scenario ska hända med isen.

Denna gång är det Boston Bruins och Philadelphia Flyers som skall göra upp och se vem som bemästrar isen bäst. De tidigare två mötena denna säsong har lagen emellan varit jämna, där Boston vunnit en match på övertid och en med uddamålet. Så räkna med att det kommer bli en jämn match.