Gjorde succé första NHL-säsongen – nu sommartränar Bratt med idolerna

Det blev en succéartad start på rookiesäsong för Jesper Bratt i NHL och New Jersey Devils. Hockeybladet träffar Jesper som befinner sig i Sverige och laddar inför kommande säsong.
– Det var en lärorik säsong med både toppar och dalar, jag tror det var viktigt för mig att få uppleva detta.

Jesper Bratt befinner sig hemma i Sverige för att ladda batterierna inför kommande NHL-säsong. Bratt tog NHL och framförallt New Jersey med storm totalt blev det 35 poäng på 74 spelade matcher. För killen som gick raka vägen till NHL ifrån Hockeyallsvenskan.

– Det var en roligt säsong och jag lärde mig mycket under den. Mycket upplevelser runt omkring hockeyn och på isen. När jag nu summerar säsongen så var det bra för mig att ha topparna i börjar av säsongen. Och samtidigt de dalar jag hade mot slutet. Det är bra för mig att ha det i bakhuvudet. Är man inte tillräckligt bra så får man heller inte spela så mycket. Nu har jag haft en bra sommarträning och slipat på de bitar jag behöver förbättra så det känns jättebra och tror det kommer göra skillnad där borta.

Målet var att ta plats i NHL

Jesper Bratt gick raka vägen till NHL från Hockeyallsvenskan. Men målet var hela tiden att ta en plats i NHL vilket han tog och det blev succé. Han har jobbat mycket på snabbheten som behövs för att kunna spela på liten rink.

– Blickar man tillbaka till den spelare jag var året innan jag kom till NHL så är den största skillnaden det kroppsliga. Jag har bättre fys och känner mig starkare och snabbare på isen. Jag kan använda mig mer av mina vapen nu än vad jag kunde förra året. Framförallt känner jag mig snabbare på rören och fortsätter jag bara gnugga på detta så kommer det bra riktigt bra. Jag känner mig redo att åka över ännu en gång, han fortsätter:

Det är kul och viktigt för mig att få träna med NHL-svenskarna för att kunna komma över till campen efter en bra försäsong. Så jag är tacksam att jag fått denna möjlighet att lira tillsammans med gruppen.

Hur är det egentligen som ung att göra resan från Hockeyallsvenskan till NHL och ställas öga mot öga mot några av världens bästa spelare, vad tänker man?
– Det är såklart olika från person till person. Själv tyckte jag det var jävligt coolt och jag blev behandlad bra i laget. För mig var det jävligt kul att komma där o lira mot alla gubbar. Jag kände mig inte speciellt nervös det första matcherna utan tyckte bara det skulle bli väldigt kul. Efter matcherna när man kollade på sina videoklipp så satt man såklart och tänkte att det var jävligt bra gubbar man möter där ute.

Trivs i staden

Jesper ser fram emot att åka tillbaka till staden som han känner varmt för och som bjuder på flera möjligheter när tid ges att se sig omkring.

– Jag trivs jättebra i staden. Jag bor i samma lägenhetskomplex som Nico Hischier och Pavel Zacha. Vi trivs bra där alla tre och det är nära in till New York om man har en ledig dag och vill kika runt lite där.

Lika bra som Jesper trivs i staden, trivs han i laget och han känner sig trygg i sin roll och status i laget.

– Jag känner mig trygg och vi har hållit laget rätt likt förra säsongen. Gruppen är grym och vi har en bra mix av yngre och äldre spelare. Så det känns jäkligt tryggt och bra att komma in i omklädningsrummet.

Bratt gjorde resan genom AIK samtidigt spelar Jespers bror i Djurgården. Och det händer såklart att det blir en och annan liten gliring mellan bröderna.

– Båda två är AIK:are och har alltid varit. Brorsan spelade ju i AIK under ett år med, när han gick från Trångsund. Men han fick ett bra förtroende hos Djurgården som litade och trodde på honom. Så brorsan såg möjligheten i Djurgården och ville utvecklas där. Det händer att det blir en och annan gliring mellan oss om detta. Men samtidigt så efter en viss ålder så måste man se vart man kan utvecklas bäst.

Två år kvar på rookiekontraktet har ni börjat förhandla om något nytt?
– Nej det har vi inte. Jag har inte lagt något fokus alls på detta. Nu gäller det att åka över och göra en bra camp. Nytt år och jag ska göra det ännu bättre än förra säsongen. Jag känner mig redo avslutar Jesper Bratt.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN