Finska NHL-rekordet kan tangeras i natt

Visst kommer vi ihåg gamla storspelare från vårt grannland som gjort succé i NHL så som Teemu Selänne, Saku Koivu och Olli Jokinen för att nämna några. Det finska NHL-rekordet kan tangeras i natt.

Det finska NHL-rekordet kan tangeras i natt kan den 49:e finske spelaren spela en NHL-match under en säsong. Rekordet sattes första gången för två säsonger sedan och siffran uppnåddes även under den förra säsongen, skriver finska sajten svenska YLE.

När den 29-årige Sami Vatanen drar på sig New Jerseys dress i bortamatchen mot Boston gör han det säkerligen med extra stolthet. Han blir den 49:e spelaren den här säsongen med finländskt medborgskap som spelar NHL-hockey. Det är ett tangerat rekord för finländska spelare i NHL. Att jämföra med Sverige som den här säsongen hittills haft 86 spelare i världens bästa liga.

Att finländsk hockey mår bra är det inget snack om. Likt Sverige är det många duktiga finska hockeyspelare som väljer att åka över atlanten för att spela in sig i NHL. Alla vet hur svårt det är att slå sig in ett NHL-lag men man kan inte säga annat än att grannarna från öst har lyckats bra.

Rekordet lär ryka

Troligtvis är detta ett rekord som kommer att passeras redan denna säsong. Finland, som tog JVM-brons nu senast i Edmonton, har många duktiga spelare som är på väg uppåt i sina karriärer. Sedan får man absolut inte glömma att många av de bästa finländska NHL-spelarna har många år kvar av sina karriärer. Titta bara på Sebastian Aho som har ett imponerande poängsnitt trots sin unga ålder på tjugofyra år. Sedan har vi såklart den ett år yngre Patrik Laine, som nyss bytt klubb från Winnipeg till Columbus, även han har kommit högt upp i poängligan tidigare.

Man får verkligen gratulera det Finländska ishockeyförbundet som uppenbarligen har lyckats väl i sin utbildning av ishockeyspelare. Sverige får verkligen vara på sin vakt i kommande landskamper mot vårt grannland för att Finland har något bra på gång det kan vi vara säkra på.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN