COMEBACKEN: Klassiska tröjan tillbaka i NHL

Quack Quack Quack Quack…! Ja ni som var barn på 90-talet känner säkert hur nostalgin flödar och armhåret reser sig en aning. Jag tänker såklart på filmen The Mighty Ducks och deras klassiska anka som nu gör comeback i NHL.

Var man barn på 90-talet så vet ni vad ja talar om. Känslan av avundsjuka när barnen i filmen fick storma in i en klassisk kanadensisk ishockeyaffär och roffa åt sig vad man behövde. Känslan av total tystnad och måste känsla när lagets tränare Gordon Bombay en mörk kväll helt ensam åkte skridskor på en upplyst frusen sjö. När laget senare fick ta emot de nya tröjorna med den klassiska ankan, jag kan fortsätta i evigheter. Nu äntligen är den klassiska ankan tillbaka i NHL. Anaheim har valt att vid sitt 25-års jubileum fira genom att införa den som tredjetröja.

Grundades av Disney

Mighty Ducks of Anaheim som klubben hette från början efter filmen The Mighty Ducks bildades 1993 av Walt Disney Company. Klubben såldes 2006 till Henry och Susan Samueli som då valde att byta namn och logga på klubben. Nu är det dock comeback för den klassiska ankan och spelare samt fans är lyriska över att få tillbaka loggan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN