CHEFSSCOUTEN: ”Vi har ingen chans på Nylander”

Ottawa Senators pro scout-chef Jim Clark är i Stockholm och spanar in talanger, men även äldre spelare som kan trejdas. Torontos kontraktshavererade William Nylander tror han dock inte på i Senators.
– Vi har nog ingen chans på honom, han tillhör fortfarande Toronto, säger Jim Clark till Hockeybladet.

William Nylander är ett hett ämne i NHL och media. Han har fortfarande inte skrivit på något kontrakt med Toronto Maple Leafs. Det pratas mycket om att ska trejdas till annat NHL-lag. Ottawa Senators pro scout-chef, Jim Clark, är i Sverige för att kolla in svensk hockey. När Hockeybladet träffar honom på Hovet kommer Nylander upp i diskussionen, då Clark är högsta ansvarige scout för trejder i NHL-klubben. För de Senatorsfans som hade hoppats på att se svensken i klubben grusas förhoppningarna av Clark.

– Vi har nog ingen chans på att trejda till oss honom. Vi pratar inte med honom heller, han tillhör fortfarande Toronto. Jag hoppas dock att få se honom på isen snart igen. Han är så pass talangfull och bra, säger Jim Clark till Hockeybladet.

Idag när AIK spelar mot Västervik är Clark på Hovet. Där hade han hade hoppats på att få se talangen Philip Broberg, men den unge backen vilar från spel idag.

– Han var med det unga svenska landslaget (J18) i Tjeckien på turnering i helgen, säger Clark.

Vill se större is

När vi kommer in på om unga svenska spelare ska spela i SHL, Hockeyallsvenskan eller AHL är Clark kluven. Vissa spelare mår enligt honom bra av att spela i SHL en extra säsong och bygga upp styrka och annat. Han nämner Elias Pettersson som ett viktigt exempel.

– Att Elias Pettersson stannade och spelade svensk topphockey var en fullträff. Han fick briljera här i Sverige, det var bra för honom. Nu är han redan en stjärna i NHL. Andra spelare kanske behöver anpassa sig mer till den mindre rinken i Nordamerika. Det får man avgöra spelare för spelare.

Clark har ett för nordamerikansk ishockey kontroversiellt förslag, han förordar större isar. Att NHL och Nordamerika ska anpassa sig efter den europeiska hockeyn i stället för tvärtom.

– Spelet går så snabbt nu att NHL borde ha större is, det skulle vara bra för sporten. Tyvärr är jag nog rätt ensam om detta.

Ser fram mot storstadsmötet

På torsdag ska Clark se toppmötet mellan Djurgården och Frölunda, två lag som enligt Clark alltid levererar bra matcher när de möts. Han hoppas också att Djurgården låter J18-talangerna Tobias Björnfot och Albin Grewe spela i den matchen.

– Det hoppas jag verkligen att de spelar, de är riktigt bra talanger.

Clark tycker att SHL har närmat sig KHL och att Hockeyallsvenskan ligger någonstans mellan AHL och ECHL i nivå.

– SHL är en riktigt bra liga och spelarna är bra tränade.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN