BORTASUPPORTERN: Diane och Fred – 6700 km hemifrån

Skulle du kunna tänka dig att res 6700 km för att se ditt favoritlag spela match? Det är exakt det paret Diane och Fred har gjort när New Jersey Devils spelar mot Edmonton Oilers i Scandinavium i NHL Global Series. 

Jag knackar in avståndet mellan Edmonton i Kanada och Göteborg 6 700km visar avståndet städerna emellan. Det plus några hundra kilometer till är vad paret Diane och Fred ha rest för att följa sitt favoritlag Edmonton spela match. Paret bor i Edmonton och har supportat laget i många år. Nu är dem i Sverige och Europa för första gången.

-Edmonton är vårt favoritlag! Vi var tidigare i Tyskland för at se lagets försäsongsmatch. Vi är med i supportergruppen för denna turné och reser med ett gäng polare. Detta är vår första gång i Europa så det är mycket nytt och allt är spännande.

Vad tycker ni om att laget spelar premiärmatchen i Sverige?

-Det är helt fantastiskt! Sverige är fantastiskt alla här är väldigt snälla och trevliga och vi har blivit väldigt bra behandlade överallt. Vi har planerat resan sedan i mars så det har varit en del förberedelser för oss. Men vi älskar laget och det är värt allt utan tvekan.

Vad tror ni om kvällens match, vilka vinner?

Oilers rules, Oilers win…. Edmonton kommer vinna denna matchen men vi tror det kommer bli jämn bra match. Men jag gissar på 4-3 till Oilers och Leon Draisaitl blir första målskytt i matchen flikar Diane in med.

Under morgondagen åker paret vidare till Köpenhamn och på måndag går resan tillbaka hem till Edmonton.

-Det har varit en fantastik resa vi är överväldigade över allt vi fått vara med om. Imorgon åker vi till Köpenhamn innan vi vänder vidare hem på måndag. Då blir det tillbaka till det normala för oss igen. Men innan dess så väntar kvällens öppningsmatch för deras älskade Edmonton Oilers.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN