Luleå jagar landslagsback

Luleå Hockey ser över truppen inför nästa säsong och har siktet inställt på landslagsbacken Erik Gustafsson numera i KHL och  Neftekhimik Ninznekamsk.

Det är nsd.se som skriver att Luleå Hockey är på jakt efter landslagsbacken Erik Gustafsson inför nästa års säsong. Erik spelar till vardags i KHL och klubben Neftekhimik Ninznekamsk. Där har han gjort sju poäng på nio matcher. Erik Gustafsson åkte tidigt över atlanten för att slå sig in i världens bästa liga. Vilket han lyckades med och har totalt sett 91 spelade matcher med Philadelphia Flyers. Säsongen i KHL blev inte som han tänkte sig när han blev utköpt från sitt lag Omsk och hamnade i Neftekhimik Ninznekamsk.

– Det känns som att det var det bästa som kunde hända mig att jag blev utköpt från Omsk. Jag kom till ett lag och en coach som verkligen ville ha mig. Jag har snittat 23–24 minuter per match och får spela i alla former, säger Erik Gustafsson till nsd.se

Funderar på att vända hem till Sverige och SHL

Erik Gustafsson spelade ishockey i Timrås juniorlag och valde därefter att lämna för spel utomlands och det har hunnit bli spel i ligor som i Schweiz, NHL och KHL. Men trots att han gör succé i KHL så är han sugen på att vända hem till Sverige och SHL kommande säsong. och han bekräftar att Luleå Hockey är en av klubbarna som visat intresse.

– Det är många delar som ligger bakom det. Jag stack utomlands direkt efter gymnasiet och har aldrig kommit hem efter det. Jag har varit ute på vift hela tiden. Jag börjar känna mig färdig med utlandsäventyren och det vore roligt att prova på att spela i SHL, säger landslagsbacken som lirat tre VM-turneringar med Tre Kronor. Jag funderar på att vända hem och det är rätt många klubbar som har hört av sig. Luleå är en av dem. De har visat intresse i alla fall, säger Erik Gustafsson.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN