Landslagsmeriterad center till Leksand

0
1372
Landslagsmeriterad center till Leksand
Foto: Bildbyrån/HIFK Montage
Dalalaget har gjort klart med sitt första nyförvärv till nästa säsong, Det är en landslagsmeriterad center som ansluter till Leksand.
– Vi var över till Finland och tittade på Otto i februari, säger Thomas Johansson.

Den finske landslagsmeriterade centern, Otto Paajanen, ansluter till Leksand och dalalagets lagbygge till nästa säsong. Han scoutades under förra säsongen.

– Vi var över till Finland och tittade på Otto i februari, och jag gillar sättet som han jobbar på. Han är en spelare som vill vara i hettan framför mål och tar sig in på ytorna där vi kanske hade det lite kämpigt under säsongen. I Otto får vi in en spelare som kan spela både powerplay och boxplay, och han är en tvåvägscenter som kommer att vara väldigt användbar för oss. Jag är jätteglad att Otto ville hänga med på vår resa framåt, säger Thomas Johansson, general manager i Leksand till klubbens hemsida.

Två säsonger

Den 27-årige centern har skrivit på ett tvåårskontrakt med Leksand och ser fram mot att spela i SHL med klubben.

– Jag är väldigt glad och förväntansfull över att få komma till Leksand. SHL är en bra liga, och jag vet att Leksand har fina förutsättningar och väldigt bra fans. Jag hoppas att kunna hjälpa Leksands IF vinna matcher och ta nästa steg i utvecklingen som förening. Jag är glad att få den här möjligheten och en ny utmaning. En av mina drömmar har varit att komma till Sverige, och det ger mig energi inför sommaren och den nya säsongen. Jag har hört att Leksand är en liten ort med väldigt fin natur, och med ett brinnande hockeyintresse. Jag ser väldigt mycket fram emot att få komma på plats i Leksand, säger han till klubbens hemsida.

Paajanen har spelat fem A-landskamper för Finland och han har spelat i JVM 2012.

Följ Leksands lagbygge inför säsongen 2020/2021.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tolv − sex =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.