KLART: Färjestad får vänta på Backstjärnan

För ett par dagar sedan blev det klart. Den hårdskjutande och duktige backlippan Magnus Nygren, blir kvar i Schweiz och HC Davos.

För ett par dagar sedan blev det alltså klart. Nygren har förlängt sitt kontrakt med tre säsonger till för HC Davos och kliver därmed nästa säsong in på sin fjärde säsong i klubben som han kom till 2017. Färjestadsupportrarna får därmed vänta ett tag till på att Karlstadsonen ska komma ”hem” igen.

Imponerande poängsnitt 

Att Davos vill behålla Nygren förstår man. Förutom att han är kapten för klubben, har han dessutom den här säsongen stått för en hel del poäng. På 40 spelade matcher, har Nygren stått för hela 34 poäng, 14 mål och 20 assist. Han är med detta en av de mest poängstarka backarna i hela ligan. En stor anledning till att det gått så bra är att han har fått hålla sig skadefri.

– Till skillnad från de två föregående åren har jag klarat mig från skador den här säsongen. Så jag har naturligtvis kunnat hjälpa laget och bidra mer denna säsong , säger Nygren till klubbens hemsida.

Spännande avslutning 

Nygrens Davos har dock haft en blandad säsong. Laget placerar sig på en åttonde plats i tabellen och har haft lite svårt att hänga med i toppen. Men än är säsongen inte slut och med en stekhet Nygren i storform, hoppas man gå långt i ett eventuellt slutspel.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN