Foto: Bildbyrån

Den svenske forwarden, Richard Gynge, bytte klubb under sommaren och hamnade i det kinesiska KHL-laget, Kunlun Red Star. Men redan efter två månader i klubben verkar han vara på väg bort. 

Det är championat.com som rapporterar att Richard Gynge satts upp på waivers av sin kinesika KHL-klubb Kunlun Red Star redan innan den första KHL-matchen spelats.
Det innebär att ligans övriga lag har 48 timmar på sig att plocka upp den svenske landslagsmannen. Annars skickas han till KHL:s farmarliga, VHL, och laget KRS Heilongjiang.

Känd som skyttekung

Gynge är bland de svenska fansen känd som en skyttekung och säsongen 2012 vann han hela SHL:s skytteliga när han spelade för AIK. Därefter blev det tre säsonger i KHL med bra poängskörd innan han säsongen 2015/2016 valde att återvända till Sverige då han skrev på för Växjö. Där blev det endast en säsong innan han återigen valde att flytta tillbaka till Ryssland. Efter en säsong i det ryska KHL-laget Neftekhimik Nizhnekamsk valde han inför årets säsong att flytta till Kina och KHL-laget Kunlun Red Star.

Oklart vad som ligger bakom

Vad som ligger bakom beslutet är ännu oklart, men på Twitter ryktas det om att klubben vill bli av med svenskens höga lönepost.

Kommentarer

Kommentarer