Foto: Bildbyrån

Richard Gynge hade en fantastisk säsong i Växjö 2015/2016. Nu är stjärnan klar för Kinesiska KHL-klubben Kunlun Red Star.

Säsongen 15/16 stod Gynge för smått fantastiska 44 poäng och blev riktigt populär i Växjö. Poängmakaren har också ett gäng riktigt starka säsonger även i AIK där han bland annat stod för hela 52 poäng säsongen 09/10. Han valde efter Växjö-tiden att återvända till det KHL där han utan framgång försökt sig på tidigare. Efter en bra säsong i Neftekhimik Nizhnekamsk så byter han nu KHL-adress till Kina och Kunlun Red Star.

Stjärnan bästa svensk

Den gångna säsongen har definitivt gått som Gynge velat. Med 40 poäng totalt varav 24 var mål, blev han KHL:s bäste svenske målskytt. Det var också nära att Gynge blev bäste svenske poängmakare, men där drog Omark det längsta strået. Nu blir han lagkamrat med målvakten Magnus Hellberg som har förflutet i bland annat Frölunda.

Kina, som knappast är känt för sin hockey fick Kunlun Red Star grundat och med i KHL 2016 och lyckades ta sig till slutspel med en åttondeplats under klubbens första säsong. Dock tog säsongen abrupt slut efter storförlusterna i åttondelsfinalen mot Metallurg Magnitogorsk där man förlorade matchserien med sammanlagt 4-1 och den smärtsammaste förlusten slutade med resultatet 8-2.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer