Minnet efter Stefan Liv lever vidare

Idag är det på dagen sex år sedan vi alla fick det tragiska beskedet att flygplanet som skulle ta Lokomotiv Yaroslavl till sin första match för säsongen i KHL hade störtat. Bland dödsoffren fanns Stefan Liv.

I samband med den tragiska olyckan där i princip ett helt ishockeylag försvann så har det inte enbart varit mörker. Efteråt instiftades en fond i Stefan Livs minne som sedan dess har skänkt mycket glädje till unga målvaktstalanger i Sverige.

Glädjen var Stefans kännetecken

Just glädjen var något som man förknippade med Stefan Liv. Syftet med fonden är att stötta unga målvaktstalanger i Sverige och på så vis har den skänkt just mycket glädje till många människor. HV71:s general manager Peter Ekelund berättar för JP.se om hur man använder bidragen som man får in via fonden:

— Från fonden ges varje år ett materialbidrag om 15 000 kronor till bäste målvakt i TV-pucken – samt att vi i HV71:s regi vid några tillfällen varje säsong arrangerar mindre läger med samtliga ungdomsmålvakter, och deras tränare, i HV71 och HC Dalen. Allt är i Stefans anda. Han var ju känd för att vara väldigt omtänksam mot människor.

Fonden har vuxit sedan starten

Under åren har fonden vuxit mer och mer för varje år, och nu kollar Peter Ekelund tillsammans med Linda Brevitz hur man kan utveckla den.

— Jag tror att vi har omkring 300 000 till 400 000 i fonden. Den fylls på med bidrag och genom överskottet från projektet Ett liv, som Linda Brevitz driver, samt som till exempel i vintras när en bok om Stefan såldes. En del av överskottet sattes in i fonden. För tillfället kan man inte söka bidrag ur fonden till någonting man vill göra med till exempel sitt lag, men det är någonting vi diskuterar. Syftet med pengarna är som sagt inte att de ska samlas på hög, säger Peter Ekelund.

Brevitz startade år 2014 projektet ”Ett Liv” där man säljer ett armband till Livs minne. Ett armband kostar 150 kronor, varav 50 kronor går till Stefan Livs minnesfond.

— Hittills har projektet genererat 185 000 till fonden, vilket är jätteroligt!

Hon fortsätter på spåret hur man kan utveckla fonden.

– Vi diskuterar det i föreningen, om vi till exempel ska införa fler stipendium. Men arbetet får inte gå för fort fram, det måste ske med noggrannhet eftersom vi måste värna om pengarna som finns. Däremot ska de ju inte läggas på hög, avslutar Linda Brevitz.

Hyllningsfilmen till Stefan Liv kan ni se här.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=DTwNaNup0yU[/embedyt]

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN