Landslagsstjärnan på väg bort från Avangard Omsk?

Han gjorde en bejublad säsong i Växjö Lakers förra säsongen. Det belönades med VM-spel, VM-guld och ett kontrakt med Avangard Omsk i KHL. Nu kan han vara på väg bort.

Ryssarnas tålamod slut?

Efter 37 poäng på 52 matcher för Växjö Lakers förra säsongen så blev det VM-spel med Sverige. Guldet bärgades hem och Dennis Everberg stod för tre poäng på sex matcher under turneringen. Det gjorde att han fick möjlighet att sajna ett kontrakt i KHL för storklubben Avangard Omsk. Där har det dock inte gått som förväntat och nu börjar spekulationerna kring ett avslutande av kontraktet. Enligt uppgifter till Sportexpressens Johan Svensson, även känd som mrmadhawk så har ryssarnas tålamod redan nu börjat ta slut.

– Man behöver inte vara raketforskare för att se att det inte riktigt blivit som vi hoppats på, säger Everbergs agent, Martin Nilsson till Svensson.

Landslagsstjärnan på SHLs radar?

Så fort rykten kring spelare som inte presterar i KHL blossar upp så är det många som hoppas på en återkomst i SHL för berörda spelare. Det är dock inte så enkelt. Det ska mycket till för att en spelare ska göra den flytten under säsong. Det handlar om en hel drös med pengar som man ger upp i sånt fall pga skatteregler. Därför är det mindre troligt att Everberg hamnar i SHL ifall kontraktet skulle avslutas med Omsk.

Han får istället försöka rikta in sig på att spela så bra som möjligt så att han kan få chansen i OS, vilket just nu ser dystert ut.

– Det är ett mål med säsongen. Men då måste han spela mer och han måste producera mer poäng. Jag tror han hade behövt ligga på en 15 minuters speltid per match och producera lite mer, fortsätter agenten Martin Nilsson till Sportexpressen.

Dennis Everberg har hittills noterats för fem mål och två assist på 21 matcher. Är hans tid i klubben snart över?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN