AVSLÖJAR: Här är Sveriges första KHL-lag

Då är det klart! Sverige får sitt första KHL-lag och det redan till hösten. Det är också klart vem som blir General Manager för laget Shvedskiy Lzhi.
– Det här kommer att lyfta svensk hockey, säger Niklas Wikegård till Hockeybladet.

Redan till hösten får Sverige ett KHL-lag och det blir inte Sweden Crowns eller något annat lag som Leif R Carlsson står bakom. Hockeybladet kan avslöja att laget kommer att ha sin bas i Stockholm och Globen till att börja med. från och med säsongen 2018/19 kommer laget att spela i en helt nybyggd hockeyarena precis vid Arlanda flygplats.

– Det är ett krav från KHL att vi ska ha hemmaarenan så nära en stor flygplats, samtidigt kommer det att gynna min hemkommun Sigtuna, säger Niklas Wikegård General Manager för Shvedskiy Lzhi till Hockeybladet.

Det blir alltså den frispråkiga hockeyexperten och förre tränaren Niklas Wikegård som blir General Manager och frontfigur för den svenska KHL-satsningen Shvedskiy Lzhi. Vilka som tillsammans med Wikegård står bakom satsningen är hockey- och TV-profilen mer förtegen om.

– Det var inte meningen att det skulle avslöjas idag och därför kan jag inte säga vilka som finansierar det här. Jag kan dock säga att det är en mer seriös satsning än Sweden Crowns. Det här har vi byggt från grunden, säger Wikegård.

Sveriges första KHL-lag

Shvedskiy Lzhi har enligt Wikegård redan gjort klart med tränarstaben och har stommen till laget klar.

– Genom det kontaktnät jag byggt upp genom åren har vi gjort klart med de bästa tränarna och de mest spektakulära spelarna som finns på marknaden.

Shvedskiy Lzhi

Namnet är spektakulärt och kommer från när de svenska vikingarna for österut genom Ryssland för att handla och plundra.

– Vi siktar också på att ta oss österut och målet är att ta segrar och vinna Gagaring Cup inom tre år, avslutar Wikegård med ett vårflin.

Fotnot:
Shvedskiy Lzhi 
betyder ”Svenska Lögnen” på ryska och är en del i vårt aprilskämt. Vi tackar Niklas Wikegård för att han ställde upp på vårt aprilskämt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN