JVM: Turneringens största stjärnor

0
603
JVM: Turneringens största stjärnor
Foto: Bildbyrån
Äntligen! Julhelgens mest omtyckta turnering är tillbaka. Redan på annandagen drar Junior VM igång och pågår fram tills den femte januari. Har du koll på de stjärnor som representerar sitt landslag i årets turnering? Hockeybladet listar turneringens största stjärnor. 

Många av de framgångsrika spelare vi har i hockeyvärlden har varit med och representerat sitt land i Junior VM. Elias Pettersson, Sidney Crosby och Alex Ovetjkin är bara tre av den mängd framgångsrika hockeyspelare som tidigare spelat Junior VM. Det går med andra ord att påstå att de som spelar i turneringen är spelare att hålla ögonen på. Även i år finns det lovande individer som deltar i turneringen! Har du koll på turneringens största stjärnor? Vi listar de spelare att hålla ett extra öga på!

Sverige

Rasmus Sandin ( Född 2000)

Under förra årets JVM var Rasmus Sandin en av de spelare som imponerade stort på experterna. Han var en viktig grundsten i att årets Juniorkronors defensiv då han är både säker och stark, men förbundskapten Tomas Montén kunde dock inte räkna med att Sandin hade möjlighet att ansluta till truppen. Anledningen var eftersom att den framgångsrike backen för tillfället spelar för Toronto. Men sedan, tur nog för Sveriges del, kom alltså drömbeskedet: Sandin ansluter till Juniorkronorna.

Sandin har spelat sex matcher för NHL-klubben Toronto Maple Leafs under säsongen men spelar för tillfället i AHL-laget Toronto Marlies. Förutom att vara en dominant pjäs ute på isen är Sandin en smidig tvåvägs-back som definitivt kommer stå för både vackra och roliga framspelningar. Det är bara en tidsfråga innan Sandin blir en ordinarie spelare i sitt NHL-lag och kommer med största sannolikhet bli en framtida toppback. Det är därför ingen tvekan om att han är en av de största stjärnorna som deltar i turneringen.

Kanada

Alexis Lafreniere (2001)

Enligt flera källor kommer Lafreniére gå som etta i 2020 års NHL-draft. Det är inte speciellt konstigt då denna forward trots sin unga ålder mer eller mindre styr spelet på egen hand. Han har två otroligt skickliga och smidiga handleder som nästan alltid tar smarta beslut ute på isen. I QMJHL (Ligue de hockey junior majeur du Québec) har Lafreniére stått för 255 poäng på 153 matcher, vilket endast är en av många bedrifter denna forward har stått för. Troligtvis skulle ingen bli förvånad ifall Lafreniére på egen hand lyckas ta Kanada till ett JVM-guld, så bra är han!

USA

Oliver Wahlstrom (2000)

Många svenskar höjer nog på ögonbrynet när de läser denna skickliga forwards namn. Oliver Wahlström har både svenskt och amerikanskt medborgarskap men kommer, precis som förra året, att representera USA i årets JVM. I förra årets turnering stod Wahlstrom för fyra poäng på sju matcher men lär detta år växla upp ännu en division.  Denna självsäkra forward spelar för tillfället i AHL med Bridgeport Sound Tigers där han stått för nio poäng på 20 matcher. Han har även representerat NHL-laget New York Islanders i nio matcher och lär definitivt lyckas bli en ordinarie spelare i klubben inför nästa säsong. Som spelare är Wahlstrom en snabbtänkt, puckskicklig och nytänkande och lyckas ofta skapa stora ytor åt sig själv. Samtliga lag i JVM bör hålla ett extra öga på Wahlstrom!

Ryssland

Yaroslav Askarov (2002)

Han är endast 17 år, men har redan debuterat i KHL för SKA, St Petersburgh och har räddningsprocenten 92,2. I tidigare turneringar har Askarov storspelat och varit en viktig pjäs för lagets framgångar. Han är 1,90 lång, vilket är en trygg storlek på en målvakt. Askarov kommer, troligtvis på grund av sin ålder, inte vara given förstamålvakt för det ryska laget. Oavsett förstaspade eller inte kommer denna burväktare absolut nå framgångar. Det blir mycket spännande att se ifall förbundskapten Valeri Bragin vågar testa Askarov. Det händer att de stjärnor som slutligen avgör från början är osäkra kort!

Finland

Lassi Thomson (2000)

Om det är något Sverige måste akta sig för under morgondagens premiärmatch mot Finland är det Thomsons otroliga skott från offensiv blålinje. Han är en mycket skicklig skidskoåkare och skjuter ofta och gärna. Thomson blev utlånad från Ottawa och återvände inför säsongen till finska Liiga där han spelar för Ilves och har gjort tio poäng på 23 matcher. Thomson kommer med sin skridskoskicklighet absolut vara redo för kontringar där han både kan avsluta själv eller skicka en skicklig passning. Men, som sagt, akta er för hans hårda skott från offensiv blå!

Tyskland

Moritz Seider (2001)

Dominik Bokk i all ära men här har vi en av de skickligaste spelarna tysk ishockey har fått fram. Seider blev draftad som nummer sex i förstarundan av Detroit Redwings och lär bli en viktig kugge i den tyska truppen. Han är ruggigt spelintelligent och rör sig både defensivt och snabbt framåt. Ett annat stort plus är att Seider med största sannolikhet kommer spela i både Powerplay och Boxplay vilket innebär att det blir mycket speltid från hans sida. Vi får alltså nöjet att skåda en erfaren tvåvägs-back med stor spelvilja som absolut kommer vara avgörande för de tyska framgångarna. Blir det han som leder Tyskland mot slutspel i år?

Andra spelare att hålla ett öga på!

Namn Land
Justus Annunen Finland
Aatu Räty Finland
Quinten Byfield Kanada
John Beecher USA
Dylan Cozens USA
Alexander Holtz Sverige
Lucas Raymond Sverige
Alexander Romanov Ryssland
Jan Jenik Tjeckien
Dominik Bokk Tyskland
Samuel Hlavaj Slovakien
Oliver Okuliar Slovakien
Nico Gross Schweiz

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.