JVM: Fem odraftade spelare i Sveriges trupp

Ikväll klockan 19:00 på annandagen startar årets JVM för juniorkronornas del. Fem spelare i Sveriges trupp är just nu odraftade. Sverige inleder sin turnering mot de regerande mästarna Finland. 

Klockan 19:00 i kväll smäller det. Juniorkronorna gör entré i årets JVM-turnering i Tjeckien mot de regerande mästarna Finland. Hockeybladet har listat nedan om vilka spelarna i den svenska truppen som är odraftade inför sommarens NHL-draft. Åtminstone två av spelarna bör gå redan i den första rundan.

#24 Hugo Gustafsson – Södertälje 

JVM: Fem odraftade spelare i Sveriges trupp
Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

54 dagar in på milleniumet föddes Hugo Gustafsson i Södertälje. En stad och klubb han varit trogen sedan dess. Inför förra säsongen tog 19-åringen klivet in i sportklubbens A-lag och har varit given där sedan dess, med en del gästspel för Södertäljes J20-lag i Superelit. Centern har i år stått för 13 poäng på 20 matcher för sitt SSK.

#10 Alexander Holtz – Djurgården 

JVM: Fem odraftade spelare i Sveriges trupp
Foto; Henric Wauge / Hockeybladet

Supertalangen från Nacka stavas H-O-L-T-Z och räknas att gå i den första rundan i sommarens draft. Uppsnackad en hel den inför denna säsong med Djurgården men det har inte riktigt klaffat under hösten. Får Alexander till det under VM och det kommande slutspelet i år kan han gå lika tidigt som Mats Sundin i sommarens NHL-draft.

#29 Linus Nässén – Timrå 

JVM: Fem odraftade spelare i Sveriges trupp
Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Linus Nässén blev utlånad till Timrå från Frölunda under denna säsong. Efter en höst fylld av skadebekymmer har nu Nässén kunnat spela matcher för den nya klubben. Sju matcher har det blivit under vintern och fem poäng. Nu hoppas vi att han får ett skadefritt VM och en bra vår så kan även Linus Nässén gå bland de första i sommarens draft.

#18 Lucas Raymond – Frölunda 

JVM: Fem odraftade spelare i Sveriges trupp
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Ännu en supertalang med i juniorkronornas trupp. Är precis som Holtz bara 17 år gammal och har verkligen framtiden framför sig. Klev redan in i Frölundas A-lag förra säsongen. Då endast 16 år gammal. Håller denna kille samma formkurva har vi en ny Peter Forsberg, eller varför inte Wayne Gretzky här. Lär gå direkt i draften i sommar. Topp 10 garanterat.

#25 Linus Öberg – Örebro 

JVM: Fem odraftade spelare i Sveriges trupp
Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

19-åringen från Vänersborg kan få en riktigt fin 20-års present i sommar. Öberg kom till Örebro från Trollhättan som 17-åring och under förra säsongen öste han in poäng i Örebros J20-lag. Det gav han en plats i dagens A-trupp och även årets JVM-trupp. Centern har spelat i stort sätt alla matcher för sitt Örebro under hösten och lär gå under sommarens draft i juni månad.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN