JVM: BRONSMEDALJ: SHL-stjärnorna avgjorde

Att möta regerande mästarna Finland i turneringens näst sista match skulle bli en jämn och tuff tillställning. Sverige fick tillbaka poängkungen Nils Höglander inför bronsmatchen, och visst gav det resultat, men det var andra SHL-stjärnor som avgjorde årets turnering.  

SHL-stjärnorna av de som direkt avgjorde rivalmötet i bronsmatchen mot Finland. Äntligen får Sverige sin bronsmedalj! Det skulle dock inte bli helt enkelt. En storspelande Annunen i det finska målet och ett fysiskt Finland kom att satsa allt för vinst, men förgäves. Sverige blir officiellt det tredje bästa laget i JVM och bärgar bronsmedaljen.

SHL-stjärnorna avgjorde 

Juniorkronorna startade med en riktig dålig förstaperiod. Laget spelade inte med den rätta inställningen och verkade inte ha återhämtat sig från gårdagens övertidsförlust mot Ryssland i semifinalen. Finske stjärnan Patrik Puistola gav Finland ett tungt ledningsmål. Assisterande kaptenen Rasmus Sandin, framspelad av Nils Lundqvist och Samuel Fagemo kvitterade i för sig matchen kort där efter, men ett sent mål i första perioden skulle trots allt ge Finland ledningen inför periodpaus. Efter det växlade Juniorkronorna upp, två snabba mål, ett genom superstjärnan Samuel Fagemo samt  ett utav Örebros Linus Öberg, gav Sverige ledningen.

Tuff tredje period

Ett fysiskt Finland gjorde allt för att ta igen uddamålsunderläget. De svenska kommentatorerna Chris Härenstam och Jonas Andersson ifrågasatte varför domaren valde att ignorera de flera situationer där både finska och svenska spelare använde sig utav metoder som bör generera i utvisningsminuter. De sista sekunderna i matchen blev riktiga nagelbitare. Finland tog ut målvakten och parkerade offensiven i svensk försvarszon. Sveriges målvakt Hugo Alnefelt, andremålvakt i HV71, var absolut lysande och stod för flera kvalificerade räddningar. Han  hyllades välförtjänt av såväl publik som SVT:s kommentatorer under och efter matchen.

Hugo Alnefelt: Framtida stjärnmålvakt

Diverse experter menar att Alnefelt var den bäste svenske spelaren på isen och att det var direkt avgörande för vinsten av bronsmedalj. Efter turneringens sista match för Sverige ligger Alnefelt på en andraplats i målvaktsligan. Hugo placerar sig alltså över superstjärnan Justus Annunen i Finland, vilket är en otrolig prestation bara det. Efter matchen intervjuas den svenske burväktaren om sin mentala inställning i matchen av SVT:s Marie Lehman.

–  Det är tufft alltså, det är verkligen en kamp mentalt, men man försöker sålla bort det och tänka på sitt.

I frågan om hur det känns att vinna en bronsmedalj är Alnefelt inte helt nöjd, men verkar ändå vara glad för sin medalj

– Det är inte guld tyvärr, men det är otroligt skönt att avsluta med en vinst. Speciellt efter matchen igår, säger Alnefelt till SVT 

Hockeybladet hyllar

Förutom den otroliga målvakten Hugo Alnefelt vill vi på Hockeybladet passa på att hylla lagkaptenen Adam Ginning, spelare i LHC, samt alla de övriga SHL-spelare i Juniorkronorna som förgyllt turneringen. Dessa typer av energiska och intelligenta spelare är vad som gör JVM till julhelgens mest älskade turnering.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN