VM2020: Grupperna är klara för nästa års VM

0
2673
Knappt har VM2019 avslutats i Bratislava så presenteras hur grupperna kommer att se ut VM2020. Grupperna är klara för nästa års VM i Schweiz.

Sugen på VM2020 redan nu? Grupperna är klara för nästa års VM som spelas i Zürich och Lausanne. Sverige tappar två placeringar på världsrankingen och hamnar i en riktigt tuff grupp.

Grupp A

Kanada som är rankade etta i världen är i Grupp A som spelar i Lausanne. Fjärdeseedade Sverige spelar också i den här gruppen. Det är alltså Lausanne som svenska fans ska åka till i maj nästa år.

Även svåra Tjeckien och grannlandet Slovakien kommer att spela i Sveriges grupp. Det blir med andra ord ett gastkramande derby mellan de forna landsmännen i Tjeckoslovakien.

De lägst rankade länderna i Grupp A är Danmark, Vitryssland och Storbritannien.

Världsmästarna i Grupp B

De finska världsmästarna spelar i Grupp B tillsammans med Ryssland som man betvingade i semifinalen igår. Till topplagen i denna grupp räknas också USA och Schweiz. De länder man inte riktigt vet om de är fågel eller fisk, Lettland och Norge är även de med i världsmästargruppen. Till blåbärsnationerna räknas Italien och Kazakstan. Ishockey-VM spelas mellan 8 och 24 maj.

GRUPP A – LAUSANNE GRUPP B – ZÜRICH
Kanada Ryssland
Sverige Finland
Tjeckien USA
Tyskland Schweiz
Slovakien Lettland
Danmark Norge
Vitryssland Italien
Storbritannien Kazakstan

Med reservation för ändringar.

Läs mer om VM>>>
Följ oss på Facebook>>>

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tjugo − 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.