Skakat USA slår Lettland

Även om Lettland imponerat tidigare i turneringen är det tveksamt att någon trodde på laget inför mötet med USA. Man stod emot bra men förlorade.

Det hela inleddes med att det var Letterna som tog ledningen också. Efter ungefär halva första perioden spelad var Teodors Blugers sist på pucken framspelad av Maris Bicevskis till 1–0 bakom Connor Hellebuyck. Lettisk ledning efter första perioden.

Utökar men tappar

Sedan är det även Lettlands Kaspars Daggavins som utökar lagets ledning direkt i andra till 2–0 men sedan vänder det. Men efter att båda lagen turats om att spela i powerplay reducerar USA via J.T Compher innan Letterna utökar till 3–1. Då gör Amerikanerna två mål innan paus och kvitterar tillställningen genom Bjugstad och Gudreau.

USA avgör i tredje

Det dröjer sedan till slutminuterna av matchen innan det kommer ett avgörande. Då är det USA som fortsätter att göra mål. Det är Dylan Copp som sätter 3–4 och sedan med minuten kvar gör Dylan Larkin sista målet till 3–5 för USA.