UNDERSÖKNING: Ska Hockey-VM verkligen spelas varje år?

Det blir inget Hockey-VM i år på grund av smittspridningen av Coronaviruset. Hockeybladet ställer därför sina läsare frågan: Hur ofta ska turneringen egentligen spelas?

Hockeysäsongen är till stor del över för hockeyfansen världen över. I och med att det kunde bekräftas att årets VM-turnering i Schweiz ställs in släcktes ljuset i tunneln för många hockeyfantaster som fått sina säsonger avslutade i förväg. Hockeybladet ställer sina läsare frågan, hur ofta bör egentligen en VM-turnering spelas. Svaret talar för att det kanske är så dåligt att årets turnering blev inställd i alla fall. Ska Hockey-VM verkligen spelas varje år?

Ska Hockey-VM verkligen spelas varje år?

Hockeybladets läsare fick under veckan vara med i en omröstning och motivera hur ofta de tycker att VM i ishockey bör spelas. 35, 5% av Hockeybladets läsare var eniga om att turneringen endast bör spelas varannat år. Strax bakom kom förslaget om att turneringen, likt OS, endast ska spelas var fjärde år. Detta fick 24,4% av läsarnas röster. Utifrån Hockeybladets läsare går det att dra slutsatsen att majoriteten anser att turneringen spelas alldeles för ofta. Varför skulle detta då vara negativt? Läsarna motiverade med att det blir högre prestige för lagen att spela en turnering som har längre uppehåll mellan varandra samt att det möjliggör att fler stjärnor från NHL och KHL motiveras att spela turneringen. VM kommer på så sätt likna OS.

Inte samma år som OS i vintersport

Däremot var 26,67% av våra läsare eniga om att turneringen bör spelas varje år, men majoriteten av de 26,6% som ansåg att turneringen skulle spelas varje år menar att Hockey-VM inte är aktuellt under det år som OS i vintersport spelas. Med andra ord menar läsarna att VM ska spelas tre år i rad för att sedan ta ett års paus under vinter OS. Detta motiverades med att OS, som är en större och ”viktigare” turnering bör få mer fokus än VM. Samtidigt anser läsarna att Hockey-VM varje år markerar slutskedet av hockeysäsongen och att det blir en positiv avslutning på säsongen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN