TRE KRONOR: Så spelas Hockey-VM 2019

Champagnen har knappt runnit ut ur kroppen efter ett galet Guldfirande i Kungsträdgården. Innan internationella ishockeyförbundet IIHF släpper grupperna inför 2019 års Hockey-VM i Slovakien. 

Under måndagen så firades de svenska guldhjältarna i Kungsträdgården av tusentals fans. I dag under förmiddagen så släppte IIHF gruppindelningen inför nästa års Hockey-VM som spelas i Slovakiens huvudstad Bratislava och Košice som ligger i östra Slovakien nästan vid gränsen mot Ukraina.

Liknande grupper

Gruppindelningen är stående lik den som spelades i Danmark nyligen. Enda skillnaden förutom de uppflyttade lagen. Så har Frankrike och Norge plus Lettland och Slovakien bytt grupper, annars är det sig likt. Till Sveriges grupp så kommer Italien och nykomlingen i sammanhanget Storbritannien hamnade i den andra gruppen. Precis som i årets Världsmästerskap där Danmark och Sverige hamnade i olika grupper så placerar IIHF hemlandet Slovakien och regerande mästarna Tre Kronor i olika grupper.

Seriefinal mot Ryssland igen

Precis som detta år och förra året så placerar sig Sverige och Ryssland i samma grupp. Förhoppningen är nog att det kan bli en liknade seriefinal i den sista omgången även 2019. Spelschemat kommer att släppas under sommaren dock är det redan nu klart att mästerskapet kommer att startas den 10:e maj och finalen spelas på morsdag den 26:e maj.

Arena från 40-talet

Ondrej Nepela Arena i Bratislava kommer att bli huvudarena med en publikkapacitet på 13 579 åskådare, den byggdes redan 1940 men har sedan dess fått omfattande renoveringar. Den kommer dessutom att byggas om nu i sommar. Arenan i Košice med namnet Steel Arena tar endast dryga Hovets kapacitet på 8347, konstigt nog har man placerat hemmanationen där.

Här följer gruppinledningen (världsrankning inom parentes): 
Grupp A, Košice:
Kanada (1)
USA (4)
Finland (5)
Tyskland (8)
Slovakien (10)
Danmark (12)
Frankrike (13)
Storbritannien (22)

Grupp B, Bratislava:
Sverige (2)
Ryssland (3)
Tjeckien (6)
Schweiz (7)
Norge (9)
Lettland (11)
Österrike (17)
Italien (19)

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN