Tjeckien avfärdar motståndet

Det bjöds inte på någon skräll i Paris när Tjeckien enkelt avfärdar hemmanationen Frankrike med 5-2.

Den första perioden började med ett antal kvalificerade chanser för Frankrike, men som man brukar säga: Om man inte sätter sina chanser så sitter de åt andra hållet istället. Det var Tjeckien och David Pastrnak som 8:32 in i perioden lyckades raka in 1-0. Avslutningen blev spännande när Frankrike vart riktigt nära att kvittera men där pucken inte ville in.

Vattenflaskan flög

Det blev en roligare start på den andra akten sett med Franska ögon. Michal Kempny startade perioden i utvisningsbåset efter att ha fått två plus två för high sticking i slutet på första. Detta utnyttjade Fransmännen när Stephane da Costa dribblade sig igenom den Tjeckiska boxen och la in kvitteringspucken mellan benen på Francouz som stod mellan stolparna för Tjeckien. Frankrike sumpade sitt andra 5 mot 3-läge och nästan direkt efteråt, 6:52 in i perioden så återtog Tjeckien ledningen där Hardy stod för ett tveksamt agerande och Michal Repik lade in pucken mellan benen på den Franske målvakten. Tjeckerna var desto mer effektiva i PP när Jan Rutta drog på ett slagskott som fick vattenflaskan att flyga all världens väg.

Avfärdar Franska försöken

Den tredje perioden började avslaget. Frankrike försökte skapa chanser men lyckades inte riktigt mot ett Tjeckien som bara försökte spela av historian. 4-1 skulle dock komma när Michal Repik hittade nät för andra gången i matchen 8:03 in i perioden. Även om det kändes avgjort skulle fransmännen få in en reducering när de Tjeckiska backarna slarvade på egen blålinje så kunde Dallas Stars-forwarden Antoine Roussel kunde dra sig fri och snyggt lägga in pucken bakom Francouz. Fransmännen såg dock ut att ha tappat glöden mot slutet och 18:56 kunde Tjeckiens Zohorna lägga in pucken i öppen kasse till det slutgiltiga resultatet 5-1.