Tårfyllda hyllningen till Stefan Liv

Stefan Livs tragiska bortgång berörde en hel hockeyvärld. Igår inför Tre Kronors match mot Österrike blev det känslosamt i Viasats studio när målvaktshjälten hyllades med ett klipp från bronsmatchen 2009.

2011 skedde den tragiska olyckan då Lokomotiv Yaroslavl på väg mot premiärmatch kraschade och 44 personer miste livet – däribland den svenska målvaktshjälten Stefan Liv. Stefan Liv var en av de största målvakterna i svensk historia med mängder av VM-turneringar i bagaget. Han var med i sex VM-turneringar och har ett guld, ett silver och två brons på meritlistan. Lägg därtill ett OS-guld och tre SM-guld med HV71.

VM 2009 blev Stefans sista

Stefan spelade 2009 VM vilket skulle bli hans sista. Inför matchen mellan Sverige och Österrike hyllades målvaktshjälten i ett klipp från bronsmatchen mot USA. En tagen Peter Jidhe i TV-studion kunde inte hålla tillbaka tårarna.

– Jag tycker alltid det är både fint och jobbigt att titta på bilder av Stefan Liv, säger han.

 

En annan som var med och spelade med Stefan under bronsmatchen 2009 var Rickard Wallin. Samtidigt så har de haft flertalet bataljer mot varandra under Rickards tid i Färjestad.

– Man tyckte inte om att möta Stefan Liv, men man ändå tyckte ändå alltid om honom. Och jag tror jag talar för hela hockey-Sverige när jag säger att Stefan verkligen var en kille man inte kunde tycka illa om, hur mycket man än ville, säger Rickard Wallin.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN