Straffar agjorde för Schweiz mot Slovenien

Schweiz vann idag sin första match i årets Världsmästerskap. Man tappade en 4–0-ledning mot Slovenien, men drog det längsta strået efter straffar.

Den första perioden var en målrik historia. Samtliga fyra mål kom dock från schweiziska klubbor. 1–0 kom i powerplay halvvägs in i perioden. Målet gjordes av Andres Ambuhl. Efter Ambuls ledningsmål gjorde Schweizarna Gaeten Haas, Romain Loeffel och Simon Bodemann varsin kasse.

Mursaks boxplaymål blev Sloveniens startskott

Från fyra mål till ett mål blev det i den andra perioden. Jan Mursak gjorde periodens ända mål, och det kom i boxplay. Mursaks reducering blev startskottet för Sloveniens mäktiga comeback som skulle komma i den tredje perioden.

Schweiz drog på sig utvisningar – Slovenien gjorde mål på dem

Schweiz drog på sig hela fem tvåminutare i matchens tredje period. Någonting som Slovenien tog vara på. Sloveniens 4–2-mål kom av Ziga Jeglic fm minuter in i perioden. Efter det kom två Slovenska mål i numerärt överläge, då Jan Urbas och Robert Sabolic nätade.

Brunner satte den avgörande straffen

Efter en mållös förlängning gick matchen vidare till straffar. Där kunde Schweiz dra det längsta strået, då Damien Brunners straff gav Schweizarna en extra pinne. Matchen slutade 5–4 efter straffar.