OLLE LISS OM VM: ”Jag ringer farsan först om jag kommer med”

Olle Liss är årets komet inom svensk hockey och har under våren fått sitt stora genombrott. Det belönades med en plats i det Tre Kronor som spelat två matcher mot Slovakien och där blev det så klart succé för 25-åringen från Dala-Floda. Nu får han två nya chanser att visa upp sig för förbundskaptenerna, denna gång mot Danmark.
– Det var lite oväntat, men skitkul att få fortsätta, säger Olle Liss till Hockeybladet.

Årets komet i svensk hockey, Olle Liss, är i Danmark på Tre Kronors turné inför VM. I förra veckan gjorde han succédebut i landslaget med fyra poäng på två matcher. Tre mål och en assist kom i den andra matchen mot Slovakien och masen som representerar Rögle var nöjd med sin prestation.

– Jag har kommit in ganska bra i Tre Kronors sätt att spela. Förbundskaptenerna är väldigt tydliga med hur de vill spela, säger Olle Liss till Hockeybladet och fortsätter:

– Det går bättre och bättre, jag fick dessutom lite mer speltid i den andra matchen. Det är kul att jag fick det förtroendet.

Tror fortfarande inte på VM

Trots framfarten i både SHL och Tre Kronor tror inte forwarden på spel i VM i Danmark under maj månad. Det är något som nästan känns som en utopi.

– Jag tycker fortfarande att det ligger för långt fram för mig. Jag har fortfarande planer på att åka dit som supporter och titta på matcherna, säger han med ett skratt.

Anpassningsbar

De senaste säsongerna har Liss gått från Hockeyettan till SHL via den danska ligan och Hockeyallsvenskan. Vart han än kommit har han gjort succé och på senare tid gjort dig känd som en sniper. Ett spel som följt med honom ända in i Tre Kronor, fyra poäng i sin blott andra landskamp snackar man inte bort.

– Jag gör mitt bästa för att anpassa mig. Det gäller att vilken roll tränaren än ger dig att du köper det och sedan anpassar dig till det. Det är en lagsport vi håller på med och funkar inte det kan du börja spela golf eller nåt annat. Du måste se till lagets bästa hela tiden och sen får man se hur långt det bär.

Ringer farsan

Det går inte heller att snacka bort den lilla chans Olle Liss har att komma med till VM i Köpenhamn, även om han själv pratar om att åka ditt som supporter. Han är själv van att spela i en första eller andra femma, något som inte kommer att bli aktuellt i en eventuell plats i VM-laget. Då blir det troligen en fjärdefemma eller oombytt på läktaren som gäller, en förutsättning som han skulle vara komfortabel med.

– Som jag sa tidigare, du måste kunna anpassa dig efter omgivningen och direktiven. Det är klart att det blir supersvårt att ta ens en plats med flera NHL-stjärnor i laget.

Om han nu blir den stora skrällen i förbundskaptenen Rikard Grönborgs VM-trupp är han säker på vem han skulle ringa först.

– Jag ringer farsan först om jag kommer med, säger Liss med ett leende på läpparna.

Mer om Tre Kronor>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN