Norges förstaperiod bäddade för seger mot Slovenien

Hockey-VM går in på sin femte dag och Slovenien tog emot Norge under tisdagseftermiddagen. En match som norskarna kunde vinna ganska enkelt.

Norge inledde bäst och tog också ledningen redan efter fem minuter när Mathis Olimb kunde trycka in ledningsmålet. Drygt tio minuter senare hittade den tidigare Djurgårdsspelaren, Patrick Thoresen, målet med ett klassavslut. Och innan perioden var slut hade man utökat ledningen till 0-3 efter att forwarden Kristian Forsberg fått göra mål för första gången i turneringen.

Replikerade innan periodens slut

Den andra perioden höll på att sluta mållös, men forwarden Alexander Reichenberg ville annat när han med en minut kvar av den andra perioden utökade ledningen till 0-4. Men Slovenerna replikerade direkt, Robert Sabolic skulle trycka in 1-4 innan periodens slutsignal.

Chansfattig tredjeperiod

I den tredje perioden var lagen rätt jämnbördiga och perioden var väldigt chanslös. Spiken i kistan skulle komma med 50 sekunder kvar av matcher, när Patrick Thoresen kunde göra sitt andra mål för kvällen.