KOMAREK: Sverige är bättre än Ryssland

Den förra Karlskronasplaren, Konstantin Komarek, var med i Österrikes landslag och förlorade mot Tre Kronor i den fjärde gruppslpelsmatchen. Matchen slutade hela 7-0 och Sverige är fortfarande obesegrade i turneringen.
– Säger nog att Sverige är tuffast i gruppen, säger Konstantin Komarek till Hockeybladet.

Den Sverigebekanta Karlskronaspelaren Konstantin Komarek är med i Österrikes landslag under VM. Den fjärde matchen i gruppspelet var mot Tre Kronor. I den blev det förlust med hela 7-0.

– Nä, de var exakt sådär bra som jag trodde. Som man kollade på under de andra matcherna. De var så bra som jag trodde, säger Konstantin Komarek.

Återigen producerade Stockholmskedjan med Rickard Rakell, Mika Zibanejad och Mattias Janmark. De var en stor faktor i kvällens vinst.

– Jadu, hade de fem kassar? Det går inte att bjuda på någonting. Man ser, vi har tre turnovers mot dem och de löser det snyggt. Gör mål direkt. Vi visste det innan och tyvärr håller det inte. Om de trycker på sådär i 60 minuter så blir det misstag.

Imponeras av Sveriges spel

Konstantin Komarek kan inte annat än att bli imponerad av Sveriges spel. Han skulle inte bli förvånad om Sverige vinner guld.

– Ja, om de spelar såhär är de ganska stora. Sen är det ju många andra bra lag också. Jag hejar på Sverige men vi får se. Jag säger nog att Sverige är tuffast i gruppen.

Annars tyckte Konstantin Komarek att Sverige var en rolig värdemätare. Även om de inte hade en chans att vinna matchen.

– Jag tyckte att det var kul. Vi hade ändå någon målchans, vår kedja tyckte jag och vi gjorde det hyfsat bra. Det var kul att spela, bra atmosfär och kul att mäta sig mot de här.

Fansen svek inte

Trots att Österrike blev totalt överkörda svek inte Österrikes fans. Ingen lämnade arenan innan slutsignalen tjöt. Något som uppskatta av Konstantin Komarek.

– Ja, jag hann se det på jumbotronen. De är fantastiska. De har gjort det mot Ryssland också, precis som i alla matcher. De är här och firar, stöttar oss även fast det står 7-0 och vi har väl egentligen ingen chans att vinna matchen. Det var kul.

Karlskronaspelaren fortsätter inte

Konstantin Komarek var med och blev degraderad till HockeyAllsvenskan med Karlskrona HK den gångna säsongen. Karlskronaspelaren berättar att han inte tänker fortsätta i klubben nästa år.

– Nej. För att de är i HockeyAllsvenskan, avslutar Konstantin Komarek.

Läs mer om VM>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN