KLART: U18-VM spelas i Sverige

Det blir Sverige när U18-VM för damer ska avgöras i början av 2021. Det står klart efter IIHF:s årliga kongress som gick av stapeln i dag. Östergötland kommer att stå som värd för mästerskapet. 

Idag hade det internationella hockeyförbundet IIHF kongress där det avgjordes bland annat var U18-VM för damer kommer att spelas den kommande säsongen. Valet föll på Sverige och Linköping samt Mjölby i Östergötland.

-Vi är väldigt glada och stolta över att blivit tilldelade uppdraget att genomföra turneringen. Linköping har under många år aktivt satsat på SDHL-laget och kommer från och med i höst att utöka och intensifiera vår satsning på hockeygymnasiet för tjejer, på så sätt känns det än mer naturligt för oss att ta oss an uppdraget. Vi ser väldigt mycket fram emot att få välkomna världens bästa U18-tjejer till Östergötland och Linköping, säger Michael Sturehed, marknadschef på Linköping Hockey Club.

Damkronorna i B-gruppen, SVT sänder 

Den senaste turneringen spelades i Bratislava där Damkronorna fick respass i kvartsfinalen mot Ryssland och slutade på en femte plats. Detta efter att ha slagit Tjeckien i placeringsmatchen. Nu hamnade Sverige i den lägre rankande gruppen med just Tjeckien samt Schweiz och Tyskland. B-gruppen kommer att avgöras i Linköping.

I den andra gruppen som spelas i Mjölby finner vi regerande mästarna USAi hop med Kanada, Finland och Ryssland. VM:et kommer att äga rum den 5-12 januari nästa år.

Klart är också att SVT gör en satsning på flick-och damhockeyn och kommer att sända matcher från mästerskapet.

-Vi vet att ett hockey-VM på hemmaplan alltid engagerar och därför känns det roligt att berätta att vi kommer att sända alla Sveriges matcher samt finalen från U18-VM. Vi ser verkligen fram emot att visa Sveriges många talangfulla juniorer och blivande stjärnor i Damkronorna för vår stora, breda publik, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Läs mer om Tre Kronor här >>>

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN