KLART: Då spelas VM:s toppdivision

Idag under IIHF:s kongress beslutades när VM:s toppdivision ska avgöras nästa vår. På grund av pandemin och den förmodade uppskjutna starten av de europeiska samt nordamerikanska ligorna skjuts även starten av mästerskapet. 

Det blev inget mästerskap 2020 för VM:s toppdivision och beslutet blev även att Schweiz inte kommer att få arrangera VM utan att nästa kommer att spelas som planenligt i Vitryssland och Lettland. Nu efter dagens kongress med IIHF står det även klart att nästa VM skjuts på framtiden, om än bara ett par veckor. Detta för att anpassa seriespelen ute i Europa och Nordamerika.

Därmed kommer den första pucken att släppas fredagen den 21 maj 2021 och finalen kommer att avgöras på Sveriges nationaldag 6 juni drygt två veckor senare. Spelschema kommer att komma vid ett senare tillfälle.

Klart är att Tre Kronor kommer att spela i Vitryska Minsk tillsammans med Ryssland, Tjeckien, Schweiz, Slovakien, Danmark och värdlandet Vitryssland.

Passion – inga gränser 

Båda värdländerna har tidigare gått under parollen ”Passion – inga gränser”. Detta trots att ena landet ligger i EU och det andra inte. Just Vitryssland har jobbat mycket på att ta bort visumkraven i landet i framtiden.

Båda länderna har arrangerat mästerskapet tidigare. Lettland stod som värd 2006 och Vitryssland 2014. I Lettland vann Tre Kronor guld och i Vitryssland blev det brons efter att ha åkt ut mot segrande Ryssland i semifinalen.

Läs mer om Tre Kronor här >>>

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN