JERRINGPRISET: Tre Kronor kan vinna folkets pris

Hockeylandslaget Tre Kronor kan vinna folkets pris, Jerringpriset. De är en av åtta kandidater som är kvar inför finalen på Idrottsgalan i början av nästa år.

Som hockeyälskare gläds vi åt att Tre Kronor är kvar som kandidat till Radiosportens Jerringpris 2019 som delas ut den 21 januari. Vem minns inte bragden i Köpenhamn där landslaget tog sin andra raka guldpeng?

Gallringen är som vanligt stenhård och som vanligt har svenska folket ett härligt smörgåsbord av idrottsprofiler att välja mellan. Av 16 kandidater återstår nu åtta när vi går in i andra röstomgången om Radiosportens Jerringpris.

En av dem som är vidare är Tre Kronor som i Hockey-VM i Köpenhamn i våras gick obesegrade genom hela turneringen när de besegrade Schweiz i en gastkramande straffläggning och försvarade sitt guld för första gången på 26 år! Säg, är det inte värt Jerringpriset? I så fall är numret 099- 209 08!

De övriga kandidaterna är Hanna Öberg – skidskytte, Björn Goop – trav, Tove Alexandersson – orientering, Armand Duplantis – friidrott, Sarah Sjöström – simning, Henrik Harlaut – freeskiing, Johan Kristoffersson – rallycross

De utslagna

  1. Charlotte Kalla
  2. Stina Nilsson
  3. Herrlandslaget i fotboll
  4. Frida Hansdotter
  5. Pernilla Lindberg
  6. André Myhrer
  7. Herrstafettlaget i skidskytte
  8. Lag Anna Hasselborg

Läs mer om Jerringpriset>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN