HV71:s nyförvärv hyllar Tre Kronors förstakedja

Ishockey-VM är i full gång och i det Slovakiska laget hittar vi HV71:s nyförvärv Martin Fehérváry som intervju med Hockeybladet hyllar Tre Kronors förstakedja.
-Det är förmodligen hela VM:s bästa förstakedja säger Martin Fehérváry till Hockeybladet.

Martin Fehérváry blev HV71:s första nyförvärv inför nästa säsong. Den moderna backen kommer bli en viktig kugge i HV71:s backbesättning inför nästa säsong. Martin spelade 42 matcher med IK Oskarshamn men var stundtals utlånad till HV71. Hockeybladet fick en intervju med backen som spelar VM med Slovakien och han hyllar Tre Kronors förstakedja.

-Det ska bli spännande att möta Sverige. Alla vet att det är ett bra lag och det gäller att vara försiktiga. Men vi ska spela vårt spel och behöver spela smart och vara fokuserade på uppgiften, då kan vi vinna matchen.

Kommer ni fokusera på defensiven i matchen mot Sverige?

-Nej det tror jag inte. Men vi får se hur matchen utvecklar sig. Det gäller att vi spelar vårt spel och åker mycket skridskor. Men vi vet samtidigt att Sverige har en väldigt bra offensiv så backspelet blir viktigt.

Hyllar Tre Kronors förstakedja

08-kedjan, Stockholmskedjan och nu senast Sibyllakedjan är lika fruktade som hyllade av spelare i motståndarlagen. Martin Fehérváry har inte missat svenskarnas framfart och han väljer att hylla förstakedjan i Tre Kronor.

-Som jag sa det är grymma spelare och det kommer bli enormt jobbigt för oss att spela emot dem. Det gäller att vara försiktiga och spela smart.

Är det VM:s bästa förstakedja?

-Ja förmodligen ja, men det finns många duktiga spelare men Sverige och alla deras spelare i laget är riktigt duktiga ishockeyspelare, så ja det ät VM:s bästa förstakedja avslutar Martin Fehérváry.

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN