HOCKEY-VM: Sverige vaknade i andra – krossade Österrike

Tre Kronor hade innan den här matchen mot Österrike tagit tre raka segrar, Sverige har vunnit mot Vitryssland, Tjeckien och Frankrike. Österrike i sin tur hade förlorat i tre raka då de har förlorat mot Schweiz, Ryssland och Slovakien.

Sverige hade bra lägen i början men David Madlener öppnade starkt i kassen för Österrike, han stod för en rad kvalificerade räddningar. Bland annat stoppade han Oliver Ekman Larsson i ett friläge, Magnus Pääjärvi i ett jätteläge då han tvingades ut från en bra skottvinkel och inte ens Tre Kronors heta målskytt Rickard Rakell kunde spräcka nollan.

Ändå kändes det inledningsvis återigen som ett väldigt ointresserat Tre Kronor, ändå lekte de med motståndet. Klasskillnaderna mellan laguppställningarna speglade dessvärre inte resultatet efter den första perioden. Det stod bara 2-0 men skottstatistiken visade att Tre kronor skjutit 10 skott mer än sitt motstånd. Skottstatistiken efter första perioden blev 14-4 till Sveriges favör.

Stockholmskedjan fortsätter

Adrian Kämpe drog i varje fall enkelt in det första målet i powerplay. Stockholmskedjan var också lika pigga som alltid, Rikard Rakell snurrade upp både back och målvakt för att sedan lägga fram den till en framrusande Mattias Janmark som enkelt rakade in pucken. Drömmål. Men om Sverige fokuserat avsluten, som de borde ha gjort, då hade resultatet varit ointagligt redan i den första akten. Även om David Madlener gjorde en helt okej första period i kassen för Österrike.

Hur testade har Stockholmskedjan blivit egentligen? Absolut, de har levererat i alla matcher. Däremot är det egentligen bara Tjeckien som varit en relativt tuff motståndare. De andra lagen som Tre Kronor spelat mot har varit slagna innan de ens knutit sina skridskor. Österrike blev sedermera, i varje fall efter första perioden, absolut inget undantag. Det tredje målet producerades återigen av 08-kedjan, den här gången var det Rickard Rakell som målade.

Målproduktionen hos Rickard Rakell fortsatte, då han även stod för 4-0. Sedan klev en annan kedja fram då Gustav Nyquist gjorde 5-0. Detta resulterade i att Österrike tog time out för att kippa efter andan. Då var halva matchen kvar att spela om. Men hur bra Stockholmskedjan än har varit hittills så har de inte dominerat mot riktigt tuffa motstånd som kommer att vänta i slutspelet.

Fullbordade krossen

Mika Zibanejad lekte in 6-0 och 7-0 gjordes i tredje perioden av Magnus Pääjärvi. De blev inga fler mål och Tre Kronor fullständigt krossade sitt motstånd. Anders Nilsson som vaktade målet för Sverige har inte släppt in mål på 120 minuer, då har han inte visat vad han går för ännu. Vad säger det om vissa nationer som Frankrike och Österrike i den här turneringen?

Jag har väldigt svårt för att dra några stora växlar av Sveriges framfart i den här turneringen. Det är ganska konstigt att Österrike som lag kan förlora med 7-0 men ändå är målvakten, David Madlener, bäst av alla i de rödklädda tröjorna.

En sak är säker i varje fall säker. Det går inte att vara så nonchalant i början av en match, som Tre Kronor var mot Österrike, när motståndet heter Ryssland eller Kanada.

Bäst i Tre Kronor

+++++ Rickard Rakell

++++ Mika Zibanejad

+++ Mattias Janmark

++ Adrian Kempe

  • Anders Nilsson

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN