HOCKEY-VM: ”Kommer att bli tuffare nästa match”

Hockeybladet pratade med en av Tre Kronors många NHL-stjärnor efter träningen under VM i köpenhamn.
– Klart att vi är nöjda med att få vinna i premiären, det är positivt, säger Jacob de la Rose.

En av Tre Kronors många NHL-stjärnor, Jacob de la Rose, träffade vi efter dagens isträning i Köpenhamn. Matchen mot Vitryssland i premiären slutade med en klar seger för Sverige med 5-0 som slutresultat.

– Det är klart att vi är nöjda med att få vinna i premiären, det är positivt.

På dagens träning syntes bland annat Tre kronor ägna en del tid åt powerplay. Men Jacob de la Rose menade att de inte tränat med någonting särskilt efter krossen mot Vitryssland.

– Nej, det var bara lite repetitioner på det vi har jobbat med tidigare så det var inget speciellt.

Fullt fokus på hockeyn

Spelarna i Tre Kronor verkar inte ha hunnit med att se så mycket av Köpenhamn. Jacob de La Rose är tydlig med vart fokuset ligger.

– Vi har så pass tajt med matcher och grejer så det är bara att vila och ta det lugnt. Vänta på nästa match. När vi får tillfälle att vila så gör vi det.

Nästa match som Tre Kronor ska spela är mot Tjeckien, den matchen startar på söndag klockan 16.15. Enligt Jacob de la Rose är nyckeln till segern ingenting annorlunda mot vad Tre Kronor hittills gjort.

– Det är samma som vanligt, special teams måste fungera, både pk och powerplay. Sedan ser vi till att bygga vidare på det vi har startat och spelar vårt spel. Det kommer nog att bli tuffare än förra matchen i alla fall, det tror jag.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN