Foto: Bildbyrån

Finland har haft en tuff VM-turnering och resultaten har inte varit som många förväntade sig. Trots det så är den finska KHL-stjärnan Oskar Osala positiv inför slutspelet.

Finland hade det tufft redan innan VM inleddes. Medan Sverige fick in fler och fler NHL-spelare till turneringen fick Finland “nej” från många spelare. Kanske är det detta som har gjort att turneringen hittills inte har gått enligt de finska fansens förväntningar. Man inledde turneringen med en knapp seger mot Vitryssland med 3-2 som sedan följdes upp av en otroligt tung 1-5 förlust mot värdnationen Frankrike. Redan då började de finska fansen och mediernas missnöje visa sig. Något som inte har påverkat den finska stjärnan Oskar Osala med rutin från båda NHL och KHL.

–Jag har inte följt med i medierna men jag har hört att det är mycket kritik. Men så är det alltid när resultaten inte går som man kanske hade förväntat sig. Det visar bara hur stort det är att vara med i något som så många hemma i Finland följer och något som berör så många. Det är häftigt att få vara med i en turnering som betyder så mycket för Finland, säger Osala till Hockeybladet.nu

“Vi har blivit bättre och bättre”

Hur har stämningen i truppen varit när resultaten inte gått eran väg?
–Stämningen i truppen är jättebra och det har den varit hela tiden. Det har varit några svåra matcher men jag tycker att vi har lärt oss från dem och blivit bättre och bättre genom hela gruppspelet. Alla är väldigt ivriga att få möta USA i kvartsfinal idag.

Trots er tuffa inledning på turneringen slutade ni nu fyra i er grupp och kommer nu alltså ställas mot USA i kvartsfinal som vann den andra gruppen och ses som stora favoriter i den matchen. Att få slå ur underläge, hur passar det Finland i år?
–Det brukar passa oss ganska bra och jag tror nog att det är något som kommer att passa oss i år också.

Nu har ni rest från Frankrike och Paris hit till Köln och kommer att spela i en arena som det har klagats mycket på för att det har varit väldigt varmt och att isen har varit dålig. Är det här någonting ni är förberedda på?
–Jag tyckte faktiskt att isen var jättebra igår när vi tränade här. Jag vet inte hur den har varit så dålig men igår kändes den bättre än den i Paris. Men jag kan förstå att när här är 20 000 människor här inne så kan det bli annorlunda.
Men nej, det är svårt att förbereda sig annat än att dricka tillräckligt och försöka spela ett enklare spel då det är svårare att passa.

Är Finland tillräckligt bra för att ta VM-guld i år?
–Absolut!

Kommentarer

Kommentarer