Finland illa ute – hoppet lever

0
297
Foto: Bildbyrån

Det finska laget var piskat att slå Schweiz i Paris ikväll för en bättre chans att nå kvartsfinal. Det såg dock mörkt ut länge för vårt grannland Finland.

Der var Schweiz som tog ledningen tidigt mot Finnarna. Finland som kämpar om den sista kvartsfinalplatsen gentemot Norge. Det var stekhete Toronto-talangen Fabrice Herzog som satte ledningsmålet. Sedan skulle det komma ett 2–0-mål efter drygt halva perioden. Detta genom Joel Genazzi. Ett mål som fick den finske målvakten Joonas Korpisalo utbytt och ersatt av Harri Säteri. Innan perioden hann Schweizarnas Andreas Ambühl dra på sig en utvisning 2+10 minuter för ”checking to the head”. I det efterföljande finska numerära överläget kunde SHL-bekantingen Juuso Hietanen reducera innan paus.

Finland kommer tillbaka

Efter att den andra perioden slutat mållöst var det finska laget fortsatt i underläge och illa ute. Detta då Norge har en match mindre spelad och inför matchen endast hade en poäng upp till Finland. För lite andrum krävdes alltså minst två finska poäng. Närmre kom man också. En bit in i tredje kvitterade Mikko Rantanen och sedan gick det till förlängning. En förlängning som blev mållös och straffläggning väntade. Då klev Valtteri Filppula fram och avgjorde för ”Leijonat”.

Schweiz – Finland 2–3 (2–1, 0–0, 0–1, 0–0, 0–1)
Skott: 27–27 (13–4, 8–13, 6–9, 0–1)
Utvisningar SCH: 5×2 1×10 FIN: 6×2

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

två + fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.