FINA INIATIVET: Stjärnan skänker bort sin medaljbonus

Han är en av flera Stockholmare i årets VM-trupp. Nu väljer Tre Kronor-stjärnan att skänka bort sin medaljbonus till de som behöver den bäst, Stockholms ungdomshockey.

Mika Zibanejad är en av Tre Kronors största stjärnor i årets VM-trupp. Nu väljer han att skänka bort sin medaljbonus till de som behöver pengarna mer. Nämligen ungdomshockeyn i Stockholm.

– Jag vill ge tillbaka nu när jag skrivit ett stort kontrakt, säger Mika Zibanejad till Aftonbladet.

Mattias Janmark, Rickard Rakell och Patric Hörnqvist samt Mika Zibanejad har gått hela vägen från ungdomslagen i Stockholm till NHL:s finrum. Bristen på isytor och utrustning är bland annat bidragande faktorer till att allt färre utövare sjunker i Stockholmstrakten. Mika Zibanejad och hans bror Monir Kalgoum har reflekterat över detta och tillsammans valt att göra något åt saken. Tillsammans startade de ett projekt där de skänker pengar till ungdomshockeyn i Stockholm.

Vill ge tillbaka efter kontraktet

Mika Zibanejads lukrativa kontrakt tillsammans med hans brors donation blev startskottet. 150.000 vid guld, 100.000 vid silver och 50.000 kronor vid brons kommer gå till Stockholmshockeyn via donation av Monir Kalgoum tillsammans med Mika Zibanejads medaljbonus som vid VM-guld skulle bli över 300.000 kronor.

– Ja, det är grunden i allt. Sedan har jag skrivit ett bra kontrakt så att jag känner att det finns utrymme för mig att hjälpa till, säger han och tackar sin bror för det trevliga initiativ som de tagit tillsammans.

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN