DRAMATIKEN: Italien slog ut Österrike ur A-VM

Det blev straffläggning som fick avgöra den avgörande matchen mellan Österrike och Italien. En match som avgjorde vilket land som får spela i toppdivisionen i VM även nästa år.

Det var en spännande match som Österrike och Italien spelade i Ondrej Nepela Arena i Bratislava ikväll. Vinnaren av matchen klarade sig kvar i toppdivisionen i VM medan förloraren får spela Division 1 A nästa år.

I Österrikes laguppställning fanns tre stycken spelare som antingen spelar eller spelat i Sverige. Två spelare som spelar just nu är Malmöforwarden Konstantin Komarek och Panternforwarden Lukas Haudum. Målvakten Bernhard Starkbaum, som i kvällens match var andramålvakt, har spelat för Modo och Brynäs.

Straffläggning fick avgöra

Matchen var jämn resultatmässigt och det krävdes straffläggning för att skilja lagen åt. I förlängningen hade både Österrike och Italien målchanser men pucken ville inte in i mål. Just nämnda Komarek och Haudum hade varsin målchans i förlängningen men pucken ville inte leta sig in i mål och straffläggning fick skilja lagen åt.

I straffläggningen var det Italien som drog det längsta strået och det avgörande straffmålet gjordes av Sean McMonagle. I straffläggningen stod Konstantin Komarek för ett mål och en miss. Italien, som vann kvällens match, klarar sig kvar i toppdivisionen och får spela VM i Schweiz nästa år. Detta trots att Österrike vann skottstatistiken med 41-22 i kvällens match.

Även i grupp A var det dramatik under måndagen. Storbritannien vände ett 0-3-underläge och besegrade Frankrike med 4-3 efter förlängning. En seger som innebär att Storbritannien får spela i toppdivisionen även nästa år. För Frankrike däremot väntar spel i Division 1 A nästa år.

Matchfakta

Österrike – Italien : 3-4 e.str. (2-1, 0-2, 1-0, 0-0, 0-1)

0-1 09:59 Anthony Bardaro (Alex Trivellato)
1-1 11:25 Manuel Ganahl (Clemens Unterweger)
2-1 16:08 Michael Raffl (Fabio Hofer, Clemens Unterweger)
2-2 34:35 Simon Kostner (Angelo Miceli)
2-3 38:57 Marco Rosa (Joachim Ramoser)
3-3 41:45 Michael Raffl (Fabio Hofer)
3-4 65:00 Sean McMonagle Avgörande straffmål

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN